Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

?Suriye?ye Barış Ziyaretçileri? Kervanı İran'da

Suriye?ye Barış Ziyaretçileri kervanının yola çıkması üzerine bu kervan üyelerinden ilk grup, Avusruralyalı savaş karşıtı bir keşişle birlikte dün İran?a geldi. 

04 Nisan 2014
?Suriye?ye Barış Ziyaretçileri? Kervanı İran'da

Suriye’ye Barış Ziyaretçileri kervanı “Barış Dinleri” sloganıyla yola çıktıktan sonra, kervan üyelerinin ilk grubu, Avusturyalı savaş karşıtı aktivist ve keşiş olan Dave Smiş ve Sam İskender’le birlikte dün Tahran’a geldi.

Suriye’ye Barış Ziyaretçileri kervanı, Suriye halkına insani yardımlar toplama amacı taşıyan uluslararası barış yanlısı aktivistlerden oluşan bir topluluktan oluşmakta.

İran’a gelen ilk grubun 4 gün İran'da kalmaları ve Tahran, Kum ve İsfahan kentlerinde birkaç program düzenlemeleri bekleniyor. Kervanın,  Çarşamba günü Suriye’nin başkenti Şam’a doğru yola çıkması bekleniyor.

El Kaide'nin Çeçen Lideri Öldürüldü

Suriye’nin kuzeyinde dün Suriye ordusuyla terör unsurları arasında yaşanan çatışmalarda El Kaide’nin Çeçen elebaşılarından biri öldürüldü.

Suriye muhaliflerine ait internet sayfalarında verilen bir habere göre, Suriye’nin kuzeyindeki Rif Halep’te orduyla El Kaide terör örgütüne bağlı silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda “Muhacir ve Ensar Ordusu” denen silahlı grubun Başkan Yadımcısı Mehend Çeçeni öldürüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.