Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Siyonist Zulüm Devam Ediyor

Son zamanlarda Mescid-i Aksa?ya yönelik ihlallerinde ve Filistinli Müslümanlara saldırılarında sınırı iyice aşan terörist İsrail, dünyanın sessizliğinden cesaret bularak insanlıkdışı eylemlerine hız verdi.  

18 Mart 2014
Siyonist Zulüm Devam Ediyor

İsrail önceki gün olduğu gibi dün Mescid-i Aksa’ya 50 yaş altındaki Filistinlilerin girişini engelledi, “Kudüs’te dünyanın en uzun okuma zinciri” adlı bir eylem yapan Filistinli genç kızlara saldırdı.

Terörist İsrail polisi, dün de Mescid-i Aksa’ya 50 yaş altındaki Filistinlilerin girişini engelledi. Kudüs’teki İslami Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Azzam el-Hatib, “İsrail polisi, 50 yaş altındaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişini engellemek için Aksa’nın kapılarında bekliyor. İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın 10 kapısından yalnızca 3’ünü açtı” dedi. Hatib, İsrail’in uygulamalarının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ve sessiz kalınamayacağını ifade etti. Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişini Yahudilerin Purim Bayramı gerekçesiyle önceki gün engellemeye çalışan İsrail polisinin müdahalesinde bir kişi yaralanmıştı.

Genç Kızlara Saldırdılar

Vahşi İsrail askerlerinin, “Kudüs’te dünyanın en uzun okuma zinciri” adı altında düzenlenen etkinliğe müdahalesinde 7 Filistinli yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı. Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı girişinde toplanan Filistinliler, etkinlik kapsamında kitap okuma eylemi yaptı. Çoğunluğunu genç kızların oluşturduğu yüzlerce Filistinli, daha sonra “Canımız, kanımız sana feda olsun ey Aksa” sloganları eşliğinde Sultan Süleyman ve Selahaddin caddeleri boyunca yürüyüşe geçti. Grubun tekrar Şam Kapısı’na gelmesinin ardından, İsrail askerleri, biber gazı ve ses bombasıyla eylemcilere müdahale etti. Çıkan olaylarda, 7 Filistinli yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.

İsrail Çocuklara Bile Acımıyor

Terörist İsrail ordusu tarafından 2014 yılının ilk 2 ayında gözaltına alınan Filistinli çocukların sayısında geçen yıla oranla yüzde 80 artış olduğu belirtildi. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi’nin yayınladığı rapora göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail ordusunun yeni yılın ilk 2 ayında gerçekleştirdiği gözaltılarda geçen yıla oranla yüzde 80 artış yaşandı.

Raporda, İsrail işgal güçleri 2013 yılında her ay yaklaşık 200 çocuğu gözaltına alırken, 2014 Ocak ayında 350, Şubat ayında ise 390 çocuğu gözaltına aldı. Bu çocuklardan 465’inin bir hafta boyunca gözaltında tutulduğu ifade edildi. Gözaltıların çoğunlukla gece gerçekleştirildiğine işaret edilen raporda, çocukların hukuki hiç bir yardım almadığına, gözaltına alınmalarının hemen ardından soruşturmalarına başlandığına dikkat çekildi. Filistin insan hakları kuruluşlarına göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 200 Filistinli çocuk da tutuklu bulunuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.