Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gül Gençlik'ten Anlamlı Konferans (Foto)

Gül Gençlik Derneği, 15 Mart Cumartesi akşamı Başakşehir Gül Gençlik Genel Merkezi'nde "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Konferansı" düzenledi.  

17 Mart 2014
Gül Gençlik'ten Anlamlı Konferans (Foto)

Atakan Sarıkaya'nın sunumuyla gerçekleşen konferansa gençlerin yanı sıra siyasetçi ve alimlerin katılımı yoğun oldu. Madde Bağımlılığı ile ilgili kısa bir sinevizyon gösterisiyle başlayan konferans Gül Gençlik Derneği Başkanı Cafer Yazar'ın açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Program, Yazar'ın ardından  Narkotik Suçlar Şube Müdürlüğü Uzman Eğitimcisi Selahattin Atlı'nın kürsüye davet edilmesiyle devam etti.

Atlı selamlama konuşmasının ardından "Madde bağımlılığı yalnızca gençlerin değil, toplumumuzun her kesiminin sorunudur. Madde bağımlılığı nedeniyle insanlar sokaklarda ölmeye başladı. Şu anda madde bağımlılığı nedeniyle tedavi olmak üzere tedavi kurumlarına başvuran kişi sayısı 2004 yılında 17,700 iken bu rakam 2012 yılı sonu itibariyle 257,000'lere çıktı. Lütfen bilinçli ebeveynler olalım. Sorun büyük, gençlerimize özen gösterelim, onları dinleyelim." dedi.

Atlı'nın konuşmasının sonrasında Başakşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat selamlama konuşmasıyla "İnsanlar uyuşturucuya bir tür sosyall gereksinim ile başlıyor. Gençlerimiz malesef telef oluyorlar. Buna karşı gençlerin yaşayacağı sosyal donatı alanlarını arttırmak gerekiyor. Spor ve eğitime önem vermemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Karabat'ın konuşmasının ardından, MHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaya mikrofona davet edildi. Kaya, madde bağımlılığı ile mücadele etmek gerektiğinin altını çizerek Gül Gençlik'e böyle anlamlı bir konferans düzenledikleri için teşekkür etti.

Karabat'ın sonrasında, CABİR Başkanı Ş. Hasan Karabulut konuşmasında bilinçli ebeveyn olmak gerektiği mesajını verdi. Karabulut "Çocuklarımıza şahsiyet ve değer verelim. Çocuklarımızı sahiplenelim. Sağlıklı bir toplum olalım. İnsan olarak birbirimizi kucaklayalım." dedi.

Program, teşekkür konuşmalarının ardından birlikte çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.