Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriyeli 497 Militan Teslim Oldu

Suriye?nin çeşitli kentlerindeki 497 militanın silah bırakarak güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. 

11 Mart 2014
Suriyeli 497 Militan Teslim Oldu

El Alem televizyonunun haberine göre İdlib, Hama, Humus, Halep ve Kamışlı kentlerinde bu hafta Suriye güvenlik güçlerine teslim olan militan sayısı 497’ye yükseldi.
 
Haberde Suriye güvenlik güçlerinin ülkenin güneyindeki Dera kentinde silahlı gruplara yönelik operasyonlarının sürdüğü belirtilerek Garz el-Harbat cezaevi civarında ve Dera’nın güneydoğusundaki Savami el-Hubub bölgesinde çok sayıda militanın öldürüldüğü bildirildi.
 
Öte yandan Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı el-Kaide bağlantılı grubun, Ebu Mukrime el-Ensari adlı bir komutanının öldürüldüğünü açıkladığı bildirildi.
 
10 bin terörist yolda mı?
 
Suriye Muhalif Güçler Ulusal Koalisyonu ABD Özel Temsilcisi Necip Gadbian, Amerika, Arabistan ve Ürdün'ün iş birliği ile, Suriye'de savaşmak için 10 bin teröristin eğitim gördüğünü iddia etti.
 
Gadbian, teröristlerin CIA'lı uzmanlar tarafından, Ürdün'de eğitim gördüklerini belirtirken, bu teröristlerin Suriye ordusunu dize getirecek güçte olduklarını iddia etti.
 
ABD özel temsilcisinin 10 bin teröristin eğitildiğine dair iddiasının doğru olma ihtimalinin bulunmasıyla beraber, ülkede art arda büyük kayıplar veren isyancılara moral vermek amacıyla ortaya atılmış olabileceğini de göz ardı etmemek gerekir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.