Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Afganistan'da 24 Taliban Üyesi Ödürüldü

Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde Taliban'a yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda son 24 saatte 24 Taliban üyesinin öldürüldüğü açıklandı. 

03 Mart 2014
Afganistan'da 24 Taliban Üyesi Ödürüldü

Afganistan'da son 24 saatte Taliban'a yönelik operasyonlarda 24 Taliban milisi öldürüldü, üçü yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, operasyonların Kunar, Nangarhar, Lağman, Kandahar, Paktika ve Helmand kentlerinde düzenlendiğini, 11 Taliban üyesinin de yakalandığını bildirdi.

Çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği operasyonlarda, Taliban tarafından yol kenarına yerleştirilen altı bomba da etkisiz hale getirildi.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid ise İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sayıların yanlış olduğunu, son 24 saatte düzenledikleri saldırılarda çok sayıda Afgan ve yabancı askerin öldüğünü iddia etti.

Öte yandan, Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ülkenin Helmand kentinin Musakala ve Sangin ilçelerinde Taliban’ın yol kenarına yerleştirdiği patlayıcıların infilak etmesi sonucu iki Afgan askerinin öldüğünü ifade etti.

Afganistan’da patlama: 13 ölü

Afganistan'da hazırlanan bomba yüklü aracın, saldırganların kaldığı evin önünde infilak etmesi sonucu 13 kişi öldü

Afganistan’ın Logar vilayetinde meydana gelen patlamada 13 kişi hayatını kaybetti.

Logar Valiliği Sözcüsü Din Muhammed Derviş, kentin Babus Kotel bölgesinde Afgan güvenlik güçlerini hedef almak için hazırlanan bomba yüklü aracın, saldırganların kaldığı evin önünde infilak ettiğini söyledi.
Sözcü, “Taliban mensuplarının kaldığı evde bir Taliban üyesinin ailesi de yaşıyordu. Patlamada, altı Pakistanlı Taliban, iki yerel Taliban, üç çocuk ve iki kadın hayatını kaybetti” dedi.

Öte yandan, ülkenin güneyinde bulunan Kandahar vilayetinde, Afgan polisini hedef alan intihar saldırısında, intihar eylemcisi hayatını kaybetti, siviller dahil yedi kişi yaralandı.
Yetkililer, bu patlamadan da Taliban’ı sorumlu tuttu.

Bu arada Kandahar Valiliği, Taliban’ın 11 sivili hükümete destek verdikleri için kaçırdığını bildirdi. Kaçırılanların serbest bırakılması için operasyon başlatıldığı belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.