Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hekim'den Sadr'a Çağrı

Irak İslam Yüksek Meclisi Başkanı Ammar El-Hekim, Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr'dan, siyasetten çekilme kararını bir kez daha gözden geçirmesini istedi.  

21 Şubat 2014
Hekim'den Sadr'a Çağrı

Mukteda Sadr, geçen hafta yaptığı açıklamada siyasetten çekildiğini açıklamıştı.
 
Irak İslam Yüksek Meclisi Başkanı Ammar El-Hekim, Irak'ın etkili isimlerinden Meclis'te 19 milletvekili bulunan Ahrar gurubunun önderi Mukteda Es-Sadr'a siyasete geri dön çağrısı yaptı.

Amerikan karşıtlığı ile tanınan Şii lider Mukteda Sadr, geçtiğimiz günlerde kendi internet sitesinde yayınladığı bildiride, siyasetten çekildiğini açıklamıştı.

Sadr, kendisine bağlı siyasi, kültürel ve sosyal bütün kurum ve kuruluşların kapatılacağını ve parlamentoya girmeyeceğini açıklamıştı.

Ammar El-Hekim ise Irak siyasetinde bu kadar etkili bir ismin siyasetten çekilmesinin doğru olmayacağını düşünerek, Sadr'ın bu kararını bir kez daha düşünmesini rica etti.

Sadr'a bağlı Ahrar gurubundan istifa eden 19 milletvekili istifalarını geri çekmişlerdi.

Mukteda Sadr ise, verdiği kararı değiştirmeyeceğini, bunu ailesinin itibarı için yaptığını söylemiş, fakat Irak halkından seçimlere katılmalarını istemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.