Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye'de İlk Ateşkes (Foto)

Suriye hükümeti delegeleri ve muhalifler Cenevre?de anlaşma sağlayamamışken Suriye ordusu Demeşk?in etraf bölgelerinden olan kilit noktalardaki silahlı gruplarla ateşkes anlaşması noktasında uzlaştılar.  

19 Şubat 2014
Suriye'de İlk Ateşkes (Foto)

Haber kaynakları, Demeşk’in Hume bölgesi Babila’da silahlı isyancılar ve askerler birbirleri ile sohbet ettiklerini aktardılar.   

Bu ateşkes antlaşması Şam etrafında 16 aydır süren şiddetli çatışmalardan sonra gerçekleşti. Babila’da yapılan ateşkes antlaşması ile Mudamiye, Kudsiya, Beyti Şam, Yelda bölgelerinde de ateşkes sağlanmış oldu.  

Pazartesi günü yaşanan gelişmeyi Suriyeliler de sevinçle karşıladı. Babila kasabasında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile ÖSO tarafları arasındaki ateşkesin ardından muhaliflerin Babila’ya girişine izin verildi.

Haberi sevinçle karşılayan halk evlerinin balkonlarından sevinç çığlıklarıyla birlikte “Bir Suriye, Tek Suriye” şeklinde sloganlar da attı.

Bu anlaşma, ortak büyük şahsiyetlerin arabuluculuğu ile gerçekleşti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.