Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mukteda Sadr, Siyasetten Çekildi

Irak?ın etkili siyasi liderlerinden Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr?ın siyasetten çekildiği açıklandı. 

16 Şubat 2014
Mukteda Sadr, Siyasetten Çekildi

İran televizyonunun haberine göre İran televizyonunun Necef bürosuna yazılı bir açıklama gönderen Mukteda Sadr, siyasetten çekildiğini bildirdi.

Sadr, kendi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, bundan sonra siyasetle ilgilenmeyeceklerini, parlamentoya girmeyeceklerini, kurulacak hükümetlere ortak olmayacaklarını belirtti.

Yapılan açıklamada “Sadr ailesinin, özellikle de şehit Seyyid Muhammed Bakır es-Sadr ve Seyyid Sadık es-Sadr’ın konumlarının korunması için” Mukteda Sadr’ın Irak siyasetine karışmayacağı ifade edildi.

Mukteda Sadr, yaptığı açıklamasında “bundan sonra hiçbir bakanın ya da meclis üyesinin kendisine bağlı olduğunu ifade edemeyeceğini” söyledi.

Açıklamada Mukteda Sadr’ın bundan sonraki faaliyetlerini Sadr hareketine ait radyo, televizyon ve gazetelerde sürdüreceği belirtildi.

Mukteda Sadr’ın seçimlere birkaç ay kala siyasetten çekildiğini açıklaması, sürpriz olarak yorumlandı.

Sadr'ın bu kararı Irak parlamento seçimleri eşiğinde gerçekleşiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.