Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran?dan Yeni İki Füze Denemesi

İran Savunma Bakanlığı, 1979?daki İslam Devrimi?nin yıldönümünde imal ettiği biri balistik iki yeni füzenin denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. 

11 Şubat 2014
İran?dan Yeni İki Füze Denemesi

Fars haber ajansının bildirdiğine göre denemesi yapılan yeni füzelerden “Bina” (Gören) adlı füzenin hem uçaklardan hem de karadan fırlatılabildiğini bildirdi.

Haberde “Bina” adı verilen füzenin lazer güdümlü ve yağmur başlıklı olduğu, köprülere, tanklara, askeri araçlara ve düşman komuta karargahlarına yönelik olarak kullanılmak üzere tasarlandığı bildirildi.

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, “Bina” adlı füzenin olağanüstü sürati, isabet kabiliyeti ve lazer güdümlü olması dolayısıyla kendine özgü operasyonel özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, yeni denenen balistik füzeyle ilgili olarak da uzun menzilli yeni füzenin füze kalkanlarından kaçış kabiliyetine sahip olduğunu ve yağmur başlığı sebebiyle aynı anda birçok hedefi imha edebildiğini söyledi.

"Müstekbir ülkelere ihtiyacımız yok..."

İran’ın askeri alandaki kendi yeterlilik konumuna ve gücüne işaret eden İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Pilot Hasan Şahsefi, İran hava kuvvetlerinin müstekbir ülkelere ihtiyacı olmadığını söyledi.

MHA'nın İran  Hava Kuvvetleri bilgilendirme sitesine dayandırdığı habere göre, Hava Kuvvetleri günü dolaysıyla Tahran’da mukim askeri ataşelere hitaben konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Pilot Hasan Şahsefi, sekiz yıl kutsal savunma döneminden bu yana İran hava kuvvetlerinin teknik kadrosu tarafından yenilenen ve yerlileştirilen techizatlar dolaysıyla İran İslam Cumhuriyeti semaları korunduğunu dile getidi.

Şahsefi, kendi yeterlilik tecrübesine dayanan İran Hava Kuvvetleri bugün müstekbir ülkelere ihtiyacı olmadığını konuşmasına ekleyerek, İran'ın askeri gücü bugün askeri seçenekten bahs eden baş sömürgeilerin düşünmesine müsaade etmediğini ifade etti.

İran Hava Kuvvetleri Komutanı, gelece savaşlar hava esaslı olarak uçak ve füzelerle gerçekleşeceğini, İran hava kuvvetleir de bu doğrultuda bütün gücünü kullanarak düzenli olarak uçak yapımına odaklandığını konuşmasına ekledi.

Devrimden sonra yüzlerce hava projesi hayata geçtiğini hatırlatan Tuğgeneral Pilot Şahsefi, bugün otuz yıl aradan sonra İran'ın 'Saika' gibi savaş uçağının inşası ve üretimine imza attığını belirtti.

Tuğgeneral Pilot Hasan Şahsefi, İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri insani ve techizat alanında kendine yeterlilik konumuna doğru hareket ederek her çeşit hava savunmasına hazır olduğunu söyledi ve İran’ın stratejisinin savunma esaslı doktrin olduğunu kaydeti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.