Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Sakine (sa) Türbesi'ni Yıktılar!

Satılmış Arap ve bölgesel rejimlerin sınırsız destekleri ile Suriye ve halkına yönelik insanlığın en çirkef katliamlarını ve terörünü işleyen tekfirci terör çetelerinin bombaları Hz. İmam Hüseyin (as)'ın küçük kızı Hz. Sakine'nin Türbesi'ni hedef aldı. 

08 Şubat 2014
Hz. Sakine (sa) Türbesi'ni Yıktılar!

Son yıllarda birkaç kez saldırılara hedef olan türbeden gelen son fotoğraflarda artık Hz. Sakine (sa) Türbesi'nin sadece iskeletinin kaldığı görülüyor. 
 
Suriye ordusu 80'e yakın ülkeden gelen eli kanlı terör örgütlerine yönelik amansız operasyonları sürerken tekfirciler ordu ile savaşamayacağını anlayınca kutsal yapıları hedef alıyor.
 
Güvenlik güçleri bir süre önce düzenledikleri ani ve nitelikli bir operasyonla Hz.Sakine'nin (s.a) türbesini isyancıların kuşatmasından kurtarmıştı. Ancak Tekfirci isyancılar yine de İslami değerlere saldırmaktan vazgeçmedi.
 
İsyancılar, Şam kırsalındaki Darya Bölgesinde bulunan Hz. Hüseyin'in (a.s) kızı Hz. Sakine'nin (s.a) türbesine füzelerle saldırdı.
 
Hz. Sakine (sa) Türbesi'nden gelen son fotoğraf, kendini insan olarak gören herkesi derinden yaralamış durumda.
 
Ben Sakine’yim… Bugün Âşurâ günü, burası da Kerbelâ…
 
İmam Hüseyin’in (a.s) kızı Hz.Sakine (sa) şöyle diyor: Şam’daki dördüncü günümüzde bir rüya gördüm. Rüyamda tahtırevanda oturmuş bir kadın gördüm, elleri başındaydı. “Bu kadın kimdir?” diye sordum.” Muhammed (saa) kızı Fatıma (sa) ve babanın annesidir o.”dediler. “Andolsun, bize yapılan zulümleri  gidip anlatacağım.” dedim ve koşarak gidip yetiştim ona. Karşısında durdum, hem ağlıyor,hem de anlatıyordum: “Anacığım! Andolsun Allah’a, bizim hakkımızı inkar ettiler, topluluğumuzu dağıttılar ve hürmetimizi ayakaltına aldılar. Anacığım! Andolsun Allah’a, babamız Hüseyin’i (as) öldürdüler.” dedim. O sırada “Sakine! Dur, anlatma artık! Çünkü kalbimi parçaladın. Bu, baban Hüseyin’in (a.s) gömleğidir. Allah’ın huzuruna çıkıncaya kadar yanımdan ayırmayacağım onu.” dedi.
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.