Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Nusra, Lübnan'da Şiileri Hedef Aldı

Lübnan'ın doğusundaki Hermel kentinde benzin istasyonunda bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında 6 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.  

02 Şubat 2014
Nusra, Lübnan'da Şiileri Hedef Aldı

Lübnan resmi haber ajansının güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Hermel'de bu akşam meydana gelen intihar saldırısında 6 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Bölgenin güvenlik çemberine alındığı ve ikinci bir patlama ihtimaline karşı vatandaşların bölgeye girişlerinin engellendiği belirtildi.

Öte yandan söz konusu saldırıyı kınayan Lübnan Başbakanı Necib Mikati, yaptığı yazılı açıklamada, "Kirli eller yine Lübnan'ı hedef aldı ve masum vatandaşların canına kastetti. Yaşadığımız büyük kayıplar karşısında Lübnanlıları, vatanımızın birliğini korumaya çağırmaktan başka söyleyecek söz bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki Nusra Cephesi, ocak ayında Hermel'de meydana gelen 3 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı benzer bir saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.