Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Seyidzade: Bunlar Vatan Hainleri!

Kafkas Müslümanları İdaresi Kadılar Şurası Fetva Şubesi Müdürü Hacı Mir Aziz Seyidzade, Azerbaycanlı gençleri Suriye'ye savaşmaya götürenlerin vatan haini olduklarını söyledi. 

31 Ocak 2014
Seyidzade: Bunlar Vatan Hainleri!

Azerbaycan devleti aşırıcı akımların üzerine gitmekte kararlı görünüyor. Son günlerde ülkedeki Vahabi çetelerin Azerbaycanlı gençlerin beyinlerini yıkayıp Suriye'ye savaşmaya, sözde cihada götürmeleri üzerine devlet harekete geçti.
 
Kafkas Müslümanları İdaresi Kadılar Şurası'nın "Halkımızın milli-manevi değerlerine uymayan haricilik, tekfircilik, Vahabilik, Selefilik, Nurculuk ve diğer dini akımları radikal şekilde tebliğ edenlerin ağına düşerek devletimizin dini inanç özgürlüğü kanununa aykırı faaliyette bulunan kişilerin hem kutsal dinimize, hem de halkımıza ve devletimize zarar veren hareketlerini kınıyoruz." şeklindeki net açıklamalarıyla birlikte Vahabilerin toplandığı İçerişehir Aşurbey Camii ve Müşfikabad Camii hakkında inceleme başlatıldı.
 
Azerbaycanlı anne-babaların çocuklarının sapkın kişiler tarafından yoldan çıkarıldığı yönünde şikayetlerinin artması üzerine tekfirci gruplara karşı operasyonlar düzenlendi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kafkas Müslümanları İdaresi Kadılar Şurası Fetva Şubesi Müdürü Hacı Mir Aziz Seyidzade, "Azerbaycan'dan Suriye'ye gençlerimiz Vahabilerin tahriki ile götürülüyorlar. Onlar sözde cihat ettiklerini söylüyorlar. Ne cihadı? Suriye'deki çatışmaların bizimle ne ilgisi vardır? İslam'da cihat şer'i liderin emri ile olur. Gençlerimizi oraya yollayanların hepsi vatan hainidir. Gençlerimizi yoldan çıkarıp ölüme yolluyorlar." dedi.
 
Kafkas Müslümanları İdaresi'nin bu şahısları hiçbir zaman müsbet karşılamadığını ve bundan sonra da karşılamayacağını söyleyen Seyitzade, "Bunların gençlerimizi yoldan çıkarmaları Azerbaycan'a olan düşmanlıklarının göstergesidir. Bizim öz vatanımız var, o da Azerbaycan'dır. Cihat olsa kendi vatanımız için yapardık, bizim Suriye'de ne işimiz var?! Tüm bunlar Azerbaycan düşmanlarının adımlarıdır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.