Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şehitler İçin Kuran Meclisi (Foto)

Azerbaycan Şehitleri için Kanlı Yanvar Günü'nün 24. yıldönümünde Zeynebiye Camii'nde düzenlenen programla anıldı. 

19 Ocak 2014
Şehitler İçin Kuran Meclisi (Foto)

Azerbaycan şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde Halkalı Zeynebiye Camii'nde bağımsızlık uğruna can veren vatanperver şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu; ruhlarına Fatiha'lar yükseldi.

Dünyaca ünlü Kur'an karisi Abdul Hasan Muhammedpur'un yanısıra İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Hasan Şabani'nin katıldığı programda konuşan Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şehitlerin önemini anlatarak şunları söyledi:

"Bugün yaşadığımız inancımızda, namazımızda, ibadetlerimizde şehitlerin payı vardır. Onlar bağımsızlığımız için canlarını verdiler. Allah şehitlerimizi İmam Hüseyin (as) ile haşretsin.

Azerbaycan'ımızın üç renkli bayrağı onların sayesinde dalgalanmaktadır. Allah, İmam-ı Zaman (af) gelinceye kadar bizlere bir daha bağımsızlık mücadelesi yaşatmasın. Bu gece okuyacağımız Kur'an-ı Kerim ile Azerbaycan şehitlerini ve ülkemiz şehitlerini anacağız." dedi.

Turan'ın ardından Zeynebiye'den şehitlerin ruhuna selavatlar ve Fatiha'lar yükseldi. Anma programı dualarla sona erdi.

Bir diğer Kur'an-ı Kerim töreni ise Zehra Ana Derneği tarafından Zeynebiye Camii'nin bayanlar bölümünde icra edildi. Bu programda da şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu; ruhlarına Fatiha'lar yükseldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.