Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Vefatının 40. Gününde Anneye Vefa (Foto)

Berlin İmam Cafer Sadık Camii Dernek Başkanı ve MÜSİAD 2.Başkanı H. Hasan Babur'un, annesinin vefatının 40. günü münasebetiyle Zeynebiye'de taziye meclisi düzenlendi. 

06 Ocak 2014
Vefatının 40. Gününde Anneye Vefa (Foto)

05 Ocak Pazar günü Zeynebiye Camii'nde kadim Zeynebiye dostu olan H. Hasan Babur'un annesi rahmetle anıldı.

Akşam namazının ardından başlayan taziye meclisi, Arnavutköy Hz. Fatıma'tuz Zehra Camii İmamı Ş. Ehed Talan'ın başsağlığı dileklerinin sonrasında, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin sonrasında, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan "Hacı Hasan Zeynebiye'nin iyi bir yarı ensarı ve sayın liderimizin çok değer verdiği bir dostudur. Hacı Hasan, Zeynebiye hareketinin çok önemli bir savunucusudur. Allah ölenlerine rahmet etsin. " dedi.

Turan'ın ardından hissiyatını belirtmek üzere mikrofona davet edilen H. Hasan Babur, "Liderimiz Ş. Selahattin Özgündüz başta olmak üzere, tüm âlimlerimizi ve cemaatimizi yüce Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Zeynebiye'nin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Annemin cenaze töreninde ve taziye meclisinde gösterdiğiniz özveri için teşekkürlerimi sunuyorum. Uzun yıllar yurtdışında olsam da bir bedenin uzvu gibiyiz. Ben de Zeynebiye'nin bir parçasıyım orada." dedi ve Azeri Şair Bahtiyar Vahabzade'nin yazmış olduğu "Anam" isimli şiiri okudu.  

Babur'un okuduğu şiir sonrasında Azeri Meddah Seyid Taleh "Bu gece bütün ölen annelerimizin ruhları şad olsun ve anneler annesi Hz. Fatıma'ya tevessül ederek mersiye okuyacağım." dedi. Taleh okuduğu mersiye ile Zeynebiyeliler'i gözyaşlarına boğdu. Okunan mersiyelere Zeynebiyeliler sine döverek eşlik etti.

Okunan mersiyelerin ardından, Türkiye Caferileri Lideri Ş. Selahattin Özgündüz "30 seneye yakındır sevdiğim kardeşim, Hacı Hasan edep, erkân noktasında mektebi yüz akıyla temsil etmiştir. Kendileri başarılı dernek başkanıdır. Annesini kaybetmesi münasebetiyle kendilerine başsağlığı diliyorum. " dedi.

zeynebiye.tv'den canlı olarak yayınlanan program, birlikte edilen dualar ile son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.