Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Hükümeti'nden El Kaide'ye Operasyon Planı

Bağdat, El Kaide?nin eline geçen Felluce?yi geri almak için ?büyük bir saldırı? planladığını açıklandı. Birlikleri yöneten General Felih militanları püskürtmek için ?2-3 güne ihtiyaç duyduklarını? söyledi.  

06 Ocak 2014
Irak Hükümeti'nden El Kaide'ye Operasyon Planı

Irak hükümeti, El Kaide’ye bağlı Irak Şam ve İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Felluce kentini ele geçirmesi üzerine operasyon hazırlıklarına başladı. Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir üst düzey yetkili, “Irak güçlerinin Felluce için büyük bir saldırı planladığını” belirtti. İsmi açıklanmayan yetkiliye göre şehrin içinde özel güçler operasyon yürütmeye devam ediyor.

ABD: Bu onların savaşı

Enbar vilayetindeki askeri birlikleri yöneten üst düzey askeri yetkili General Raşid Felih ise devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Felluce ve Ramadi şehrindeki militanları geri püskürtmek için “2-3 güne ihtiyaç duyduklarını” söyledi. Felih, detay vermese de hükümet yanlısı Sünni aşiretlerin operasyonları yürüttüğünü, Irak ordusunun hava desteği ve alanda lojistik destek sağladığını ortaya koydu. Irak ordusundan yapılan açıklamada Ramadi ve Felluce’de düzenlenen operasyonda IŞİD üyesi 55 kişi öldürüldü.

Enbar vilayetinde Başbakan Nuri el Maliki’nin merkezi hükümetine karşı kurulan protesto kampının dağıtılmasıyla başlayan isyan, El Kaide’ye bağlı militanların 2003 yılında ABD’nin işgalinden bu yana ilk defa bu kadar ciddi derecede şehirlerdeki kontrolü eline almasına yol açtı. Çatışmalarda 160’dan fazla kişi hayatını kaybetti.

Bağdat’ta patlamalar 20 can aldı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta dün gerçekleşen bombalı saldırılarda en az 20 kişi hayatını kaybetti. En kanlı saldırı Bağdat’ın kuzeyinde yer alan ve Şiilerin çoğunlukta yaşadığı Şaab mahallesinde gerçekleşti. Bir restoran ve çay evi yakınındaki park halinde bulunan iki arabanın infilak etmesiyle en az 10 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. Bağdat’ın doğusunda bulunan ve Şiilerin yaşadığı Sadr Kenti bölgesinde park halindeki aracın patlamasıyla beş kişi ölürken 10 kişinin yaralandı. Bunun dışında Bağdat’ın farklı yerlerinde üç bomba daha patladı. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Suriye’de El Kaide’nin yerleşkesi ele geçirildi

Suriye’de IŞİD militanlarına karşı savaşan muhalefetin ülkenin kuzeyindeki bir kasabada yer alan El Kaide yerleşkesini ele geçirdiği öne sürüldü. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada IŞİD örgütünün ilk defa araba bombası kullandığı da belirtildi. Suriyeli muhaliflerin bir kısmı cuma günü IŞİD’e karşı savaşacaklarını açıklamıştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan bir başka açıklamada cihatçıların Suriye’nin kuzeyindeki 24 muhalifi öldürdüğü belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.