Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lübnan Elçiliği Saldırısının Lideri Yakalandı

Lübnan?lı yetkililer, Kasım ayında İran Büyükelçiliği?ne düzenlenen intihar saldırısını gerçekleştirdiği bilinen cihatçı grubun liderinin ele geçirildiğini bildirdi.  

02 Ocak 2014
Lübnan Elçiliği Saldırısının Lideri Yakalandı

Lübnan Savunma Bakanı Fayez Goşn’in AFP’ye verdiği bilgiye göre; El-Kaide bağlantılı Abdullah Azam Tugayı’nın emiri olan Suudi Mecid el-Mecid ordu istihbaratı tarafından Beyrut’ta yakalandı.

Bakan’ın herhangi bir açıklama yapmamasına rağmen diğer kaynaklar haberi doğruladı.

Büyükelçilik’e yapılan saldırıda İran’ın Kültür Ataşesi’nin de içinde bulunduğu 23 kişi ölmüştü. Abdullah Azzam Tugayları’na yakınlığıyla bilinen Selefi din adamı Şeyh Şiraz el-Din Züreykat örgüt adına saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Züreykat, İran ve Hizbullah’ın Suriye devlet güçlerinin yanında savaşmaya devam etmeyi bırakana ve Lübnan’da gözaltına alınmış olan Sünni tutuklular serbest bırakılana kadar Lübnan’daki saldırıların süreceğini söyledi.

Büyükelçilik’teki patlamayla ilgili yapılan araştırmalar sonucu; iki intihar bombacısının radikal Sünni gruplarla bağlantılı Bir Lübnanlı ve diğerinin de Sünni din adamı Şeyh Ahmed el Asir ile bağlantılı bir Filistinli olduğu belirlenmişti.

AFP’nin haberine göre; Savunma Bakanı Goşn Mecid el Mecid’in tam olarak ne zaman yakalandığını söylemedi. Sadece “Lübnan makamları tarafından aranıyordu ve şu anda da gizli bir yerde sorgulanıyor.” dedi.

Lübnan’lı güvenlik kaynağı Reuters’a Abdullah Azzam ile beraber Sidon eyaleti yakınlarında yaşamakta olan bir Suudi militanın daha yakalandığını bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.