Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak, Terör ile Savaşıyor

Ramadi ve Felluce kentlerinde silahlı çeteler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar, diğer yerleşim birimlerine sıçradı. Ramadi'de şiddetli çatışmaların ortasında 75 Türk vatandaşı mahsur kaldı. 

02 Ocak 2014
Irak, Terör ile Savaşıyor

Irak'ın güneyindeki Ramadi ve Felluce kentlerinde silahlı çeteler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar, ülkenin kuzeyindeki yerleşim birimlerini de sıçradı.

Selahaddin kentine bağlı Süleymanbeg nahiyesinde, yaklaşık 50 kişilik bir grup, 36. Kolordu Komutanlığı ile nahiye müdürlüğü yanındaki güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenledi. Silahlı grupla ordu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Tuzhurmatu ilçe Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Rıza Kevser, silahlı kişilerin roketatar ve makineli silahlarla askerlerin gözetim kulelerine saldırdığını söyledi. Kevser, şu ana kadar ölü yaralı konusunda net bir bilgi olmadığını, Irak ordusuna bağlı askerlerin de saldırıya karşılık verdiğini kaydetti.

Felluce ve Anbar'da 3 gündür devam eden çatışmalar sonrası terörist Irak Şam İslam çetesi, Felluce'nin kontrolünü tamamen ele geçirdiği yönünde açıklama yapmıştı. Çatışmaların Süleymanbeg'e sıçraması, endişeleri artırdı. Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinin Süleymanbeg nahiyesinde korku hakim.

Geçen yılın Nisan ayında Süleymanbeg'te, silahlı gruplar ile Irak ordusu arısında yoğun çatışmalar yaşanmıştı.

Türk işçiler mahsur kaldı

Irak'ın Ramadi kentinde Irak ordusu ve aşiretler arasındaki çatışmaların ortasında 75 Türk vatandaşının mahsur kaldığı belirtiliyor.

Pikaron şirketine ait şantiyede elektrik-elektronik mühendisi olarak çalıştığını söyleyen Ferit Kantarcı BBC Türkçe'ye telefonla yaptığı açıklamada, çatışmalar sırasında seken kurşunların konteynerlerine isabet ettiğini belirtti.

Kantarcı, yerel halktan aldığı bilgilere göre, çatışmaların gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetlenmesinden endişe ettiklerini aktarıyor.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği ve şirket ile temas halinde olan Türk çalışanlar, güvenli şekilde tahliye edilmek istiyor.

Ferit Kantarcı, Twitter hesabında dünden beri yaptığı açıklamalarda, Irak ordusunun silahlı çeteler ile çatışmaya hazırlandığını belirtti. Üstlerinden helikopterlerin uçtuğunu belirten Kantarcı, şantiyenin bitişiğindeki askeri karakolun havaya uçurulduğunu gösteren bir fotoğraf da yayımladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.