Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Matem Programı (Foto)

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav) ve O'nun gözünün nuru Hz. Hasan (as)'ın şehadeti, Zeynebiye'de gözyaşlarıyla anıldı. 

01 Ocak 2014
Zeynebiye'de Matem Programı (Foto)

Ş. Hamit Turan'ın, Hz. Muhammed (sav) ve Hz. Hasan (as) hakkında yaptığı konuşmasının ardından, şeytanın hilelerine de değindi.

Dünyada yaptığımız bir takım şeylerin, aslında ahiret hayatımızı berbat ettiğini söyleyen Turan, şeytanın hilelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

"Peygamberimizin makamını ne kadar tanımaya çalışsak da, yine de tanımamız eksik kalır, ama O'nu ne kadar iyi tanırsak, Allah'ın hüccetini de o kadar daha iyi tanımış oluruz ve bununla dinimizde daha sebatlı oluruz. Allah inancımızda eksiklik olursa, bu bütün inançlarımıza yansımış olur." diyen Turan, daha sonra okuduğu mersiyelerle Ehlibeyt aşıklarını gözyaşına boğdu.

Mersiyelerin ardından okunan sinezenlerle sineler vurulurken, okunan dualarla program son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.