Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Almanya'da Anlamlı Ziyaret (Foto)

Almanya'da yaşayan Lübnanlılar tarafından inşa edilen İmam Rıza Camii'nin gençleri Hristiyan aleminin Noel Bayramı dolayısıyla şehirlerindeki huzurevinin yaşlılarını ziyaret etti. 

26 Aralık 2013
Almanya'da Anlamlı Ziyaret (Foto)

Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyâletine bağlı Essen şehrinde bulunan İmam Rıza Camii'nin gençlerinin anlam yüklü etkinliğinde duygusal anlar yaşandı.

Essen Altenessen Huzurevi'ni ziyaret eden gençler, Hristiyanların Noel Bayramı'nı kutlamak ve yaşlıların yanlız olmadıklarını göstermek için ziyaret tertipleyen gençler yaşlı insanlara çiçek dağıttılar.

İslam'da hastayı ziyaret etmek ve hal hatırlarını sormak bir Müslümanın yapması gereken vazifelerinden bir tanesi. Gençler bu amel ile ve Almanya’da gittikçe artan ırkçılığın ve ayrımcılığın karşısında Ehlibeyt dostlarına yakışan bir davranış sergilemiş oldular.

Almanya muhabirimiz Khan Kalko'nun bildirdiğine göre huzurevindeki yaşlıları sevinç gözyaşlarına boğan bu davranışla onların Müslümanlara bakış açısı daha farklı oldu. Huzurevi yöneticisiyle görüşen Kalko, yöneticinin şunları söylediğini aktardı: "Bu ziyareti insanlık adına büyük bir memnuniyetle karşıladık ve çok sevindik. Açıkçası böyle bir yaklaşımı hiç beklemdikleri gibi, İslam'da da hastayı ziyaret etmenin her Müslümanın vazifesi olduğunu öğrenince şaşırdık. Buradaki yaşlılar böyle bir davranışı kendi ailelerinde bile bulamıyorlar.

Ziyarette duygusal anlar yaşayan yaşlı Almanlar, Ehlibeyt sevgisini tanımakla iftihar edip gençlere teşekkürlerini bildirdiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.