Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bennet: "Batı Şeria C Bölgesi İlhak Edilsin"

İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennet Batı Şeria?daki ?C? bölgesinin ilhak edilmesi teklifinde bulundu. 

09 Aralık 2013
Bennet:

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennet, işgal altındaki Batı Şeri’daki ‘C’ bölgesi olarak nitelenen  yerlerin İsrail topraklarına katılmasını istediğini söyledi.

Aşırı sağcı İsrail Evimiz partisi üyesi Naftali Bennet, “400 bin İsrailli yerleşimcinin buna karşılık 70 bin Arap’ın yaşadığı bir bölgenin ilhak edilmesi daha iyi olacaktır” dedi.

Oslo anlaşmasıyla ortaya çıkan ‘C’ bölgesi Batı Şeria topraklarının yüzde 60’ını oluşturuyor ve tamamen İsrail’in askeri işgali altında bulunuyor.

Naftali Bennet, İsrail’in barış müzakereleri yaptığı Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı da Gazze’de herhangi bir otoritesi olmadığı için “yarım ortak” olarak niteledi ve “bütün bunlar (barış müzakereleri) bir şakadan ibaret.

Olay şudur: biz bir araba satın almak için pazarlık yapıyoruz; ama arabaya sahip olan ortaklardan yalnızca yarısı var.” dedi.

Hamas: Filistin halkının hakkını yok sayan hiçbir anlaşmayı tanımayacağız

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), 8 Aralık gününe denk gelen birinci intifadanın yıldönümünde intifada ateşinin hâlâ yandığını ve hiçbir zaman sönmediğini belirterek, bütün Filistin topraklarıyla kutsal mekânlar özgürleşinceye kadar direnişi sürdüreceğini ifade etti.

Hamas hareketi birinci intifadanın yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Hamas, işgal rejiminin cinayet ve katliamlarının Filistin halkı ve kendilerini özgürlük ve dönüş için strateji olarak takip ettikleri direniş seçeneğinden asla çevirmeyeceğini kaydetti.

Hamas yaptığı açıklamanın devamında Filistin halkına karşı her türlü zulmü, baskıyı sürdüren işgal rejimini uyararak şu ilkelerini yineledi: “Olup bitene karşı halkımız eli kolu bağlı durmayacak. Aksine ilkeleri, kutsal değerleri, hak ve hukuku için ayaklanacaktır. Filistin halkı vatanının her karışına bağlı kalmayı sürdürecektir. Hakkında taviz verecek, şehitlerin kanını yok sayacak, esirlerin fedakârlıklarını sıfırlayacak hiçbir anlaşmayı kabul etmeyecektir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.