Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Vekalet Savaşının 33 Aylık Bilançosu

Suriye İnsan Hakları Örgütü Mirsad, Suriye?de 33 aydır devam eden vekalet savaşında ölü sayısının 126 bine yükseldiğini duyurdu. 

08 Aralık 2013
Vekalet Savaşının 33 Aylık Bilançosu

Mirsad’ın 3 Aralık’ta yayımladığı raporda, Suriye’de 33 aydır devam eden savaştaki bilanço gözler önüne seriliyor.

Rapora göre Suriye’de 33 ay süren çatışmalarda ölü sayısı 125 bin 835’e yükseldi.

Yaşamını yitirenlerden 44 bin 381’inin sivil olduğunun ifade edildiği raporda 6627 tanesinin çocuk, 4454 tanesinin ise kadın olduğu vurgulandı.

Rapora göre ölenlerden 27 bin 746’sı muhalif militanlardan oluşuyor.

Bunlardan 19 bin 264’ünün sivilken silahlanan militanlardan, 2 bin 221’inin Suriye Ordusu’ndan ayrılan askerlerden ve 6 bin 261 tanesinin ise Suriyeli olmayan sözde cihatçılardan oluştuğu belirtildi.

Ölenlerden 50 bin 927 tanesi ise Suriye askeri ya da Suriye yönetiminin destekçisi olan Halk Savunma Güçleri’nden oluşuyor.

Bunlardan 31 bin 174 tanesinin Suriye Ordusu’nda görev yapan askerler, 19 bin 256 tanesinin  Halk Savunma Güçleri’ne mensup olduğu belirtildi.

IŞİD’in Merkezi Rakka Abluka Altında

IŞİD’in karargahı haline gelen Rakka, Suriye ordusu tarafından kuşatılmış durumda. Son üç günde 350 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

IŞİD’in denetimi altında bulunan Suriye’nin Rakka kenti Esad güçleri tarafından abluka altına alınmış durumda. Karadan ve havadan düzenlenen operasyonlarda, IŞİD teröristlerinin çok sayıda kayıp verdiği bildiriliyor.

El Meyadin’in verdiği bilgiye göre; Rakka'da son 3 gün içerisinde 350 silahlı militan öldürüldüğü belirtiliyor.

Birçok bölgede silahlı militanlara karşı üstünlüğü ele geçiren Suriye ordusunun, Rakka’yı IŞİD militanlarından temizlemek için bu bölgeye yönelik hava operasyonlarına devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.