Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BBC'den Şok Rehyanlı İddiası

BBC, Suriye?ye geçerek rejim güçlerine karşı savaşabilmek için Türkiye?ye gelen sözde cihatçıların kaldığı öne sürülen ?güvenli ev?lerle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. 

07 Aralık 2013
BBC'den Şok Rehyanlı İddiası

Reyhanlı’daki bir ‘güvenli ev’den sorumlu sözde cihatçı, BBC muhabiri Richard Galpin’e, evde son 1.5 ay içinde 150’den fazla kişinin kaldığını söyledi.

Söz konusu sözde cihatçı, “Bunlardan 15-20 kadarı İngiliz. Arkadaşlardan gelen davetler aracılığıyla geliyorlar… Suriye’ye geçmeden önce 1-2 gün burada kalıyorlar. Ülkelerine dönmelerini sağlayacak uçuşlar için de yine burada bekliyorlar” dedi.

Fransız vatandaşı olduğu belirtilen bir sözde cihatçı ise, “Binlerce kişiyiz. Dünyanın dört bir yanından geliyoruz. Ve hepimiz El Kaide’yiz” diye konuştu. Fransa’da öğrenciyken El Kaide’ye katıldığı belirtilen sözde cihatçı, 8 bin kişilik bir tugayın mensubu olduğunu söyledi.

"SURİYE’Yİ YOK ETMEYE GELDİLER"

Suriye’de rejim güçlerine karşı silahlı mücadele veren sözde cihatçılar, Özgür Suriye Ordusu’yla da savaşıyor.

BBC’ye konuşan eski bir ÖSO komutanı, başında bulunduğu birim sözde cihatçılar tarafından esir alınınca Türkiye’ye kaçmak zorunda kaldığını belirterek, “Bize gerçek Müslüman olmadığımızı söylediler… Arkadaşlarımı demir çubuklarla dövdüklerini ve yüzlerini cephane kasalarıyla ezerek onları öldürdüklerini gördüm. Her yer kanla kaplıydı… Biz devrimi özgürlük ve eşitlik için yaptık ama sözde cihatçılar bunu istemiyor. Onlar Suriye’yi yok etmeye geldiler” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.