Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kimyasallar Denizde İmha Edilecek

Merkezi Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW), Suriye ?deki kimyasal silahların bir kısmının ABD tarafından denizde imha edileceğini açıkladı. 

02 Aralık 2013
Kimyasallar Denizde İmha Edilecek

OPCW, ABD’nin 31 Aralık’a dek Suriye’den çıkarılması kararlaştırılan kimyasalların imhası için yardım teklifinde bulunduğunu duyurdu. İmhanın denizde olacağı ve bir donanma gemisinin hazırlandığı belirtildi. ABD’nin operasyonel, teknolojik ve maddi destekte bulunacağını belirten BM -OPCW imha misyonu başkanı Sigrid Kaag, Şam’daki basın toplantısında ‘31 Aralık’a dek en tehlikeli silahların Lazkiye’ye nakledileceğini ve buradan da gemilere yükleneceğini’ belirtti. Kaag, “Silahların nötralizasyonu bir ABD gemisinde hidroliz yöntemiyle gerçekleştirilecek. Arta kalan kimyasallar tamamen imhaları için farklı ülkelerdeki özel şirketlere devredilecek” dedi. Kaag, ‘ABD gemisinin Suriye karasularında olmayacağını’ da ekledi.

35 şirket başvurdu

OPCW ayrıca kimyasal silahların diğer bölümünün imhası için açılan ihaleye de şimdiye kadar 35 özel şirketin başvuruda bulunduğunu da açıkladı. OPCW Genel Direktörü Ahmet Üzümcü’nün imha işlemleri için oluşturulan fona taraf devletlerden katkı beklediğine de yer verildi. Suriye’nin ‘hassas kimyasallarını’ 31 Aralık, diğerlerini ise 5 Şubat’a kadar ülke dışına çıkarmayı kararlaştıran OPCW, imha işleminin en geç Haziran 2014’e dek tamamlanmasını hedefliyor.

Halep’te Sufi dergahlarının tahrip edilmesi eylemini IŞİD üstlendi

Ekim ayında Halep’te Sufi dergahlarının tahrip edilmesi eylemini Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi. El Meyadin televizyonunun verdiği habere göre Halep’te Sufi dergahlarının tahrip edilmesi eylemini Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.