Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'ta Kanlı Pazar: En Az 62 Ölü

Terörün bir türlü durulmadığı Irak, dün de çok sayıda bombalı saldırıyla sarsıldı. Başkent Bağdat ve kuzeyindeki Musul?da düzenlenen terör eylemleri 62 kişinin ölümüne sebep oldu. 

28 Ekim 2013
Irak'ta Kanlı Pazar: En Az 62 Ölü

Son aylarda Şiileri hedef alan saldırıların arttığı Irak’ta, başkent Bağdat ve ülkenin kuzeyindeki Musul’da dün düzenlenen bombalı saldırılarda en az 62 kişi hayatını kaybetti. Irak emniyetinden alınan bilgiye göre Bağdat’taki pazarlarda ve otoparklarda bomba yüklü araçların patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre 42 kişi öldü.

Sadece Nahrwan bölgesinde iki aracın aynı anda patlatılması 7 kişinin ölümüne 15 kişinin de yaralanmasına sebep oldu. Patlamalar sonucunda çok sayıda araç ve işyeri hasar gördü.

Çoğunlukla Şiilerin yaşadığı bilinen 9 ayrı bölgede düzenlenen saldırılar birbirine yakın dakikalarda gerçekleşti. Başkente 360 km uzaklığındaki Musul’da ise bir intihar eylemcisinin maaşlarını almak üzere bir araya toplanmış askerlerin üzerine sürdüğü bomba yüklü aracı patlatması üzerine 5’i sivil olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, en az 30 kişinin de yaralandığını bildirdi. Daha önce Şiileri hedef alan çok sayıda eylemi üstlenen terör örgütü El Kaide, düzenlendiği saldırılarla ilgili açıklama yapmadı.

Geçtiğimiz nisan ayından itibaren hızla artan şiddet olaylarında 5 binden fazla Iraklı hayatını kaybetti. Tırmanan terörün 2006, 2007 yıllarında olduğu gibi ülkede büyük çaplı kargaşa çıkarmasından korkuluyor. 2003 yılında ABD’nin Saddam’ın elinde kitle imha silahları bulundurduğu argümanıyla Irak’ı işgal etmesinden bu yana tekfirci gruplar yüzünden ülkede emniyet ve istikrar sağlanamadı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.