Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kaya'dan TBMM'ye Soru Önergesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya Iğdır İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Azeri-Caferiler üzerindeki asimilasyon politikası hakkındaki raporla ilgili Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi: 

23 Ekim 2013
Kaya'dan TBMM'ye Soru Önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir BOZDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Atila KAYA -İstanbul Milletvekili

Iğdır Müftülüğü’nce hazırlanan ve Caferi mezhebine mensup vatandaşlarımız rencide eden rapor kamuoyuna yansımıştır. Raporda “Şialar (Caferiler) camiye gelmiyor, millet bütünlüğünü bozuyor, dikkatle izlenmeliler” şeklinde milli bütünlüğümüzü bozucu, masum vatandaşlarımızı suçlayan, karalayan, din ve vicdan hürriyetine sığmayan ifadeler yer almaktadır.
Buna göre;

1-Bu raporu hazırlayan Müftü hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

2-Yurt dışında “mezhebe göre dost ve düşman belirleyen hükümetiniz”,  aynı politikayı ülke içerisinde de bürokratlarınız eliyle uygulamaya mı çalışmaktasınız?

3-Birçok defa yetkililer tarafından dile getirilen, “Caferi mezhebi de hak mezheptir, farklılıklar bizim zenginliğimizdir" ifadesinde yer alan farklılıklar artık hurafe mi kabul edilmektedir?

4-Caferi inancına mensup vatandaşlarımızı rencide eden bu rapor için Hükümetiniz özür dilemeyi düşünüyor mu?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.