Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Oğan: Vahabilik Tehlikesini Görmeliydik (Video)

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Sinan Oğan El Kaide, El Nusra gibi terör örgütlerinin bumerang gibi sonunda ülkemize döneceğini vurgulayarak "Türkiye sınırları, malesef yol geçen hanı olmuşken, PKK'lılarından, El-Nusra'sına, El Kaide'sinden diğer Vahhabi terör örgütlerine bir sürü terör örgütleri Türkiye sınırlarını, delik deşik etmişken, iktidar bunları görmüyor, iktidar malesef bizim insanımız, inancını yaşayan, 12-13 yaşındaki çocukları dahi, bir iftira yüzünden, alıp sorgulayabilmekte, onu tehdit olarak görebilmekte" dedi. 

29 Eylul 2013
Oğan: Vahabilik Tehlikesini Görmeliydik (Video)

Oğan, Zeynebiye TV'ye verdiği özel mülakatta, ülkemizdeki Vahabi tehlikesine dikkat çekerek, Iğdır'dan Meşhed ziyaretine giden çocuk ve gençlerin ajan suçlamalarıyla hukuksuzca sorgulanmasını sert bir şekilde eleştirdi:

"Türkiye'de maalesef son dönemlerde, özellikle Suriye üzerinden, El Kaide'nin, Vahhabi terör örgütlerinin ciddi çalışması var. Bunun nasıl tehdit olduğunu, geçmiş dönemlerden biliyor olmamız lazımdı. Vahhabiliğin, Orta Asya'da, Kafkasya'da ve dünyanın birçok yerinde, nasıl bir tehdit olduğunu, Türkiye bildiği halde Esad'dan kurtulmak adına, her türlü, El Nusra'sından, bilmem kimine kadar, her türlü terör örgütleri, malesef Türkiye'den rahatlıkla geçebilmekteler, maalesef bu iktidardan da destek görebilmektedirler. Dolayısıyla bu desteğin, bir gün dönüp gelip, bu ülkenin evlatlarına, bu ülkenin kendi insanlarına, bir tehdite dönüşeceğini, AKP iktidarının görmesi, bilmesi lazım.

Türkiye'de, bu tür radikal örgütlerin, Türkiye ve bölgedeki tehditleri, bu iktidarın ya gözünden kaçıyor, ya işine gelmiyor.

Düşünün, her gün sosyal medyada, insanların kalbinin çıkarılıp yendiği, insanların başının diri diri kesildiği, sadece bir tek soru sorup, bir tek sorudan aldığı cevaba göre, tır şoförlerinden sıradan insanlara kadar, insanların vahşice, nasıl öldürüldüğünü, gördükçe, bu iktidarın, sadece bölge için değil, bu terör örgütlerine kucak açan, terör örgütlerini destekleyen AKP iktidarının, bu işin ortağı olduğunu, bu işte katkısı olduğunu, hergün görüyoruz ve buradan birkez daha ifade etmek istiyorum ki; bu tür radikal örgütler, eninde sonunda döner, aynen bumerang gibi sizi de tehdit eder birgün.
 
Onun için gelin, yol yakınken, birincisi, başka ülkelerin içişlerine karışmayalım, ikincisi, bu tür radikal, insan kalbi yiyen, insan kafası kesen hergün bu tür radikal örgütlerde, Türkiye'den destek almasını engelleyelim, Türkiye'yi geçiş noktası olarak kullanmalarını engelleyelim.  

Türkiye sınırları, malesef yol geçen hanı olmuşken, PKK'lılarından, El-Nusra'sına, El Kaide'sinden diğer Vahhabi terör örgütlerine bir sürü terör örgütleri Türkiye sınırlarını, delik deşik etmişken, iktidar bunları görmüyor, iktidar malesef bizim insanımız, inancını yaşayan, 12-13 yaşındaki çocukları dahi, bir iftira yüzünden, alıp sorgulayabilmekte, onu tehdit olarak görebilmektedir.

Bu mesele bana ilk yansıtıldığında, bizim insanlarımız, bizim çocuklarımızın karakolda olduğunu öğrendim ve hemen Emniyet Müdürü ile irtibata geçtik ve bir yanlış anlaşılma olduğu, bu konuda herhangi bir işlem yapmayacaklarını, derhal bırakacaklarını ifade ettiler ve derhal bıraktılar.

Onlar bırakmış olabilir ama, biz bu meselenin peşini bırakmadık. Bu meseleyi çok kamuoyu önüne çıkarmadan, bir soruşturma süreci var. Bu meselenin ne olduğunu, bu iftiranın kim tarafından atıldığını ve bu işteki başka derin kaynakları da araştırmak gerekiyor. O açıdan, biz bu konunun üzerindeyiz, vatandaşlarımız bundan emin olsunlar ki ilk günden beri bu konunun üzerindeyiz, bu konunun çalışmasını yapıyoruz ve neticesini aldığımızda da bunu vatandaşlarımızla inşallah paylaşacağız."

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.