Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ÖSO, Cihatçı Gruplara Katılıyor

Özgür Suriye Ordusuna bağlı grupların, cihatçı silahlı gruplara katılmaya başladığı bildirildi. 

28 Eylul 2013
ÖSO, Cihatçı Gruplara Katılıyor

El Meyadin televizyonu, yönetime karşı savaşan silahlı grupların kendi aralarında yaşadıkları son çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı grupların cihatçı gruplara katılmaya başladığını bildirdi.

Haberde Nusra Cephesi, İslam Tugayları, Ahraru’ş- Şam, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) gibi ana cihatçı grupların para, silah ve militan bakımından en çok dış desteğe sahip olan en etkili gruplar olduğu; ancak şimdiye kadar medyada bunların eylemlerinin Özgür Suriye Ordusu’na mal edildiği bildirildi.

Cihatçı grupların Suriye’de bir İslam emirliği kurma çabası içerisinde olduğunun belirtildiği haberde ÖSO’ya bağlı grupların da son dönemlerde cihatçı gruplara katılmaya başladığı ifade edildi.

Haberde geçtiğimi hafta ÖSO’ya bağlı Rakka ve Muntasır Billah devrimcileri adlı iki grubun Nusra Cephesi’ne, ÖSO’ya bağlı Selahaddin Tugayları ile 313 Tugayının da Irak-Şam İslam Devletine biat ettiği bildirildi.

Son olarak 13 silahlı grubun Ulusal Koalisyon’u ve atadığı geçici hükümeti tanımadığına dikkat çekilen haberde bu 13 gruptan en az 3’ünün Özgür Suriye Ordusu içinde yer aldığı ifade edildi.

Azaz’da Irak-Şam İslam Devleti ile savaşan Kuzey Fırtınası grubunun da Nusra, Tevhit ve İslam Tugayları’ının yer aldığı bu 13 gruba destek verdiğinin belirtildiği haberde Özgür Suriye Ordusu Komutanı Selim İdris’in yaşanan bu son gelişmeler üzerine Paris ziyaretini yarıda keserek Suriye’ye döndüğü ve İslamcı gruplarla görüşmelere başladığı bildirildi.

El Kaide’den ÖSO’ya Teslim Ol Çağrısı

El Kaide’den ÖSO’ya teslim ol çağrısıEl Kaide’nin Suriye uzantısı Irak-Şam İslam Devleti, Azaz kentindeki Özgür Suriye Ordusu’na teslim olması için 48 saat süre verdi.

El Meyadin televizyonunun haberine göre Irak-Şam İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı grupla Özgür Suriye Ordusu içindeki Kuzey Fırtınası adlı grubun Türkiye sınırındaki Azaz kentindeki çatışmaları sürerken el-Kaide’den ÖSO’ya teslim ol çağrısı yapıldı.

Haberde Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütün bir bildiri yayımlayarak Kuzey Fırtınası Tugaylarına teslim olması için 48 saat süre verdiği bildirildi.

Irak-Şam İslam Devleti, Azaz’daki Kuzey Fırtınası militanlarının teslim olmaması halinde bu gruba karşı savaşı sürdüreceğini bildirdi.

Öte yandan Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) Azaz kentindeki çatışmalarda çok sayıda Kuzey Fırtınası militanını öldürdüğünü ve Kuzey Fırtınası örgütünün komutanı Ebu İbrahim Dadihi’nin karısını esir aldığını açıkladı.

Haberde Irak-Şam İslam Devleti liderlerinden Ebu Ubeyde Abdullah'ın savaşta esir edilen kadınların savaşçılara helal olduğuna dair bir fetva verdiği bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.