Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tunus'ta Vahabiliğe Hayır Platformu

Tunus Cuma ve Cemaat İmamları Federasyonu, bu ülkenin geçici hükümetinde din işleri bakanı olan Nurettin Hadimi?yi, cihat nikâhı fetvası veren müftüleri desteklemesinden dolayı şiddetli şekilde eleştirdi. 

27 Eylul 2013
Tunus'ta Vahabiliğe Hayır Platformu

Tunus Cuma ve Cemaat İmamları Federasyonu Genel Sekreteri Fazıl Aşur, bu federasyonun, cihat nikâhı fetvası veren müftüleri destekleyen Tunus Din İşleri Bakanı Nurettin Hadimi hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve yargılanması için şikâyetçi olacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada verilen bu fetvalar yüzünden Tunuslu birçok kadının Suriye’ye gittiği ve hamile olarak geriye döndüğü belirtildi.

Tunus Din İşleri Bakanının gerçek din işleriyle ilgilenmeyi bir kenara bıraktığını kaydeden Aşur sözlerine şöyle devam etti: "Bugün Tunus’taki camilerin idaresi ve ülke genelindeki Kurân okullarının koşullarında büyük sıkıntılar var. Sayın bakan maalesef bu konularda duyarsız kalmıştır." Tunus Cuma ve Cemaat İmamları Federasyonu Genel Sekreteri, bu federasyonun ülke genelindeki tüm camilerde “Vahhabiyete HAYIR!” unvanında bir platform oluşturacağını da sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere Tunus’un geçici hükümetinde içişleri bakanlığı görevini yürüten Lütfü Bin Ciddu, Ulusal Kurucu Meclis'te milletvekillerine seslenerek, Tunuslu kızların cihat nikahı fetvasına dayanarak Suriye’ye gittiklerini; günde "20, 30, 100 militanla birlikte olduklarını söylemişti. Bin Ciddu, bu kızların 'cihad el nikah' adına hamile kalarak ülkeye geri döndüklerini kaydetmişti.

Bugün Tunus’un gündemini iki konu meşgul etmektedir: Cihat nikâhıyla Suriye’ye gidip hamile dönen kadınlar ve Suriye yönetimini yıkmak için Katar ve Suudi Arabistan tarafından finanse edilerek bu savaşa giden Tunuslu gençler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.