Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gazze'den İsrail Karşıtı Gösteri

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)?ın çağrısı üzerine Gazze halkı Cuma namazından sonra işgal rejiminin Mescidi Aksa?ya karşı tecavüzlerini ve Filistin yönetiminin düşmanla görüşmelere başlamasını kınamak için gösteri yaptı.  

21 Eylul 2013
Gazze'den İsrail Karşıtı Gösteri

Hamas’ın çağrısı üzerine dün (20 Eylül Cuma) Gazze’nin kuzeyinde bulunan Cibaliya mülteci kampındaki Hulefa-i Raşidin Camisinden başlayan gösteriye katılan on binler kampın cadde ve sokaklarını doldurdu.

Hamas liderleri ve milletvekillerinin öncülük ettiği gösteride işgalcinin Mescidi Aksa’ya yönelik tecavüzleriyle Filistin Yönetiminin düşmanla müzakerelere oturmasını kınayan dövizler taşındı.

Etkinlikte konuşan Hamas liderlerinden Muhammed Ebu Asker, işgalcinin Mescidi Aksa’ya günü birlik saldırılarda bulunmasının Hz. İbrahim Camisinde yaptığı gibi burayı da mekân ve zaman olarak bölmek istediğinin işareti olduğunu söyledi.

Mısır ile ilişkilere de değinen Ebu Asker, Hamas hareketinin hiçbir zaman Mısır’ın içişlerine karışmadığını belirterek, Mısır’ın her zaman Filistin halkıyla davasının sığınağı olmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Gazze Şeridi sağlık ve içme suyu açısından facianın eşiğinde

Filistin seçim hükümeti sağlık bakanı Mofid elMahallati, Mısır yönetiminin Refah sınır geçidini açmaması ve tünelleri imha etmesinden dolayı Gazze şeridinin sağlık malzemeleri ve ilaç konusunda çok büyük sıkıntı içinde olduğunu, zira depodaki ilaçların artık tükenmek üzere olduğunu söyledi.

Sağlık bakanı, depolardaki 460 çeşit ilacın geçen 10 haftada  tükendiğini  belirterek bu durumun  yeni bir faciaya  neden olacağı uyarısında bulundu.

Bunun yanı sıra Gazze'de içme suyu sıkıntısının da yine Gazze'ye uygulanan ambargodan dolayı büyüdüğü ve Mısır'daki geçici hükümetin bunda çok büyük rolünün olduğu bildiriliyor.

Siyonist İsrail'in Mısır ordusu tarafından kurdurulan yeni Mısır yönetiminin desteklenmesi için Amerika ve Avrupa'da yeni bir girişim başlatacağını duyurdu.

Yetkililer, işgalci İsrail'in Washington, Paris, Londra, Berlin, Brüksel ve diğer bazı ülkelerin başkentlerindeki büyükelçi ve diplomatlarının söz konusu ülkelerin dışişleri yetkilileriyle bir araya gelerek durumu izah edeceklerini belirttiler.

Abdulfettah Sisi'nin yedi hafta önce Mısır'da yaptığı darbenin ardından İsrail'in bir çok dost ülke nezdinde Mısır'daki darbenin desteklenmesi için gizli şekilde diplomatik mekik dokuduğuda açığa çıkmıştır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.