Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Haniye: "İsrail ile Barış Görüşmeleri Faydasızdır"

Filistin seçim hükümeti başbakanı İsmail Haniyye, terör rejimi İsrail ve Mahmud Abbas liderliğindeki özerk Filistin yönetimi arasında yeniden başlayan sözde barış görüşmelerini 'faydasız' olarak niteledi. 

12 Ağustos 2013
Haniye:

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, Haniyye,  dün  konuyla ilgili yaptığı açıklamada; bu müzakerelerin terör rejimi İsrail'in  siyonist site inşaat projelerini gerçekleştirmesi ve daha da yaymasından başka bir sonucunun olmayacağını belirterek, özerk Filistin yönetimine  bir an önce bu müzakerelerin durdurulması çağrısında  bulundu.

Haniyye, ayrıca Filistin Milli Uzlaşı anlaşmasının uygulamaya geçmesi gerektiğini de belirterek,  Filistin olarak kesinlikle ırkçı İsrail ile  sözde barış görüşmelerine  oturmayacaklarını zira bu müzakerelerden Filistin milletinin hayrına  herhangi bir sonuç çıkacağına inanmadıklarını söyledi.

Bu arada  söz konusu müzakerelerde Filistin heyeti başkanı Saib Arikat, dün yaptığı açıklamada,  siyonist İsrail'in  sözkonusu müzakerelerle siyonist site projelerini durdurması gerektiğini ama devam edildiğini  dile getirmekten kaçınmadı.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail ve özerk Filistin yönetimi arasında  2010'da  siyonist site projelerinin devam etmesinden dolayı  kesilen sözde barış görüşmeleri geçtiğimiz haftalarda Amerika'nın baskı ve arabuluculuğuyla tekrar Amerika'da başlamıştı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.