Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi (Foto)

Muhtemel Kadir Gecelerinde Zeynebiye Camii'ne akın eden Ehlibeyt dostları camiye sığmadı. Zeynebiyeliler, sabah namazına dek süren manevi atmosfere bürünürek geceyi ihya ettiler.  

28 Temmuz 2013
Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi (Foto)

Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki muhtemel Kadir Geceleri programlarına büyük ilgi var. Özellikle birinci muhtemel gecenin cumartesiyi pazara bağlayan gece olması nedeniyle Zeynebiye Camii ve etrafı Ehlibeyt dostlarıyla doldu taştı.

Kur'an-ı Kerim'lerle başlayan programda Ehlibeyt dostları gecenin iki rekatlık namazını kıldılar. Namazın ardından da yetmiş defa: “Esteğfirullahe ve etûbu İleyh” zikrini hep bir ağızdan söyleyen cemaat, Allah’tan bağışlanma dileyerek ve tövbe ettiler.

Zeynebiye'yi ziyarete gelen Hüccet'ül İslam Ekber Fellahnejad da, gecenin anlam ve manasını anlatan bir konuşma yaptı.

Geceye özel 100 rekatlık namazı da eda etmeye özen gösteren Ehlibeyt dostları daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü dinlediler.

Özgündüz'ün Kadir Gecesi'nde toplumsal olayları değerlendirdiği hutbesi sık sık salavatlar ve tekbirlerle kesildi.

Özgündüz'ün ardından Cevşen-i Kebir Duası'na devam edildi. Duaya her sene olduğu gibi yoğun ilgi vardı.

Özgündüz'ün konuşmasının sonunda verilen aranın ardından Cevşen-i Kebir Duası'na devam edildi.

Sahur yemeğini Zeynebiye Şenlik alanında yiyen katılımcılar, yemeğin ardından hep birlikte "Bike Ya Allah" duasıyla Yaradan'a yakardılar. Duanın peşinden başlayan sabah namazını eda eden Zeynebiyeliler muhtemel Kadir Gecesini ihya etmenin huzuruyla Zeynebiye'den ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.