Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İslam Toprakları Kan Gölü

Irak, Pakistan, Mısır, Afganistan, Libya ve Suriye.. Siyonist uşağı tekfirci terörist çetelerin cinayetleri her gün sayısız masumun hayatına mal oluyor. 

27 Temmuz 2013
İslam Toprakları Kan Gölü

Pakistan'da, Şii Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Paraşinar şehrinde gerçekleşen patlamada en az 41 ölü, 150'ye yakın yaralı var.

Pakistan'ın kuzeyindeki aşiretler bölgesi Kurram'da, pazarda patlayan bombalar sonucunda en az 39 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Pakistan'ın Afgan sınırına yakın aşiret şehri Paraşinar'daki patlamalar akşam saatlerinde, pazarların en kalabalık olduğu sırada gerçekleşti. AP'ye konuşan doktor Zahid Hüseyin, yaralılar için hastanelerde yer kalmadığını, yaralıların hastane koridorlarında yattığını belirtti.

Bir güvenlik görevlisine göre, patlamalardan biri bomba yüklü bir motosiklet dolayısıyla yaşandı. Patlamaya tanık olan bir genç, ikinci patlamadan önce bir şahsın "Allahuekber" şeklinde bağırdığını iddia etti.

Patlamanın gerçekleştiği Kurram şehri, Afganistan'a 90 km uzaklığında ve Şii nüfusun yoğun olduğu bir bölge olarak biliniyor. Bölge çok sık olarak Suud rejimi tarafından desteklenen Taliban, Leşker-i Cengavi ve milliyetçi Beluc militanlarının vahşi cinayetlerine maruz kalıyor.

Türkiye, İslam ülkeleri ve dünya kamuoyu Hazara katliamına tam anlamıyla seyirci. Pakistan'da her yıl yüzlerce Hazara, teröristlerce öldürülüyor.

Mısır’ın Sina yarımadasında silahlı kişilerle asker arasındaki çatışmalarda 6 kişi öldü. Mısır haber kaynaklarından elde edilen son bilgilere göre Mısır’ın İskenderiye şehrindeki çatışmalarda da 5 kişi öldü, 150 kişi yaralandı.

Irak’ın Bakuba şehrinde, taziye evine intihar saldırısı düzenlenmesi sonucu, 18 sivil şehid oldu, 28 sivil de yaralandı.

Temizlik operasyonlarının devam ettiği Suriye'de ise Suriye ordusu Halep’in Sanaiyye kırsalında, teröristlere ait 2 toplanma merkezini havaya uçurması sonucu, 57 terörist öldü, çok sayıda terörist’te yaralandı.

Libya’nın Bingazi şehrinde ise meçhul kişiler, Camiden çıkan 17 Şubat libya devriminin öncülerinden, Abdusselam El Musammariye ateş açarak öldürdüler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.