Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ammar El Hekim: "Irak'ın Güvenliğinden Kaygılıyız"

Irak İslam Yüksek Meclisi başkanı Ammar Hekim, teröristlerin başta iki cezaevine saldırıları olmak üzere Irak'ın güvenliği konusunda kaygılı olduğunu söyledi.  

24 Temmuz 2013
Ammar El Hekim:

Kulli el'Irak ajansının verdiği habere göre,  Ammar Hekim,  yayınladığı bildiride,  Irak'ta teröristlerin son günlerde iki cezaevine saldırmalarına değinirken,  genel olarak Irak'ta güvenlik konusunun kaygı verici bir boyuta geldiği uyarısında ve kaygısında bulundu.

Hekim, iki cezaevine saldırıyla yüzlerce katil ve teröristin serbest kalmasından sonra Irak'ta güvenliğin son derece karmaşık bir durum aldığını da belirterek, katiller dışarıdayken güvenlikle ilgili kaygı duymalarının son derece  tabii olduğunu kaydetti ve teröristlerin  perde ardındaki destekçileri gündeme getirdi.

Ammar Hekim,  söz konusu firar eden teröristler ve katillerle ilgili olarak yetkili makamların ciddiyetle üzerinde durmaları gereğine vurgu yaparken haber çevreleri iki cezaevine düzenlenen saldırılar sonucu en az 500 mahkûm kaçtığını bildirmekteler.

Hekim, daha önce yaptığı açıklamalarda bölge ve Irak’ın tüm sorunlarının görüşmeler ve diyalog yoluyla çözümlenmesi gerektiğinin altını çizerek birlik ve beraberlik çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.