Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD'den Suriye'ye Tehdit

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye'ye yönelik oldukça saldırgan bir açıklamada bulundu.  

24 Temmuz 2013
ABD'den Suriye'ye Tehdit

Silahlı çetelerin verdikleri tüm desteğe karşın bir türlü başarı sağlayamaması ve halk desteği bulamaması üzerine konuşan Carney, "Esad başarılı olamayacak" dedi.

ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırgan açıklamaları artarak devam ediyor. Her tür desteği sağladıkları silahlı çetelerin Suriye'de üst üste başarısızlıklar yaşaması ve bir türlü Suriye'de halk desteği bulamaması ABD'yi kızdırdı.
 
 Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Suriye'yi asla tekrar yönetemeyeceğini ileri sürerek, "Suriye halkı, Suriye'nin geleceğinde lider olarak Esad'ın olmasına izin vermeyecek, biz de razı olmayacağız. Esad, başarılı olamayacak" dedi.
 
Carney, günlük basın toplantısında, Suriyeli silahlı çetelere silahların ne kadar hızlı gideceğine ve bunun nasıl bir etki yaratmasını beklediklerine dair soru üzerine, "Bölgedeki diğer kötü aktörlerin desteğiyle, Esad'ın saldırıları şiddetlendi.

Bu nedenle, ABD ile müttefik ve partnerlerinin, muhaliflere, kendilerini güçlendirmeleri için destek sağlaması çok önemli ki böylece Esad güçlerine ve Hizbullah ve İran destekli güçlere karşı durabilirler."
 
ABD olarak müttefikleri ve Suriyeli "muhaliflerle" Esad sonrası geçiş üzerinde çalıştıklarını dile getiren Carney, "döneminin en kötü tiranlarından biri olarak tarihe gömülecek Esad'ın başarılı olabileceğine inanmadıklarını" söyledi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.