Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kılıçdaroğlu, Din Adamlarıyla İftar Yaptı (Foto)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in verdiği iftarda dini temsilciler ve gazeteci-yazarlarla bir araya geldi. 

21 Temmuz 2013
Kılıçdaroğlu, Din Adamlarıyla İftar Yaptı (Foto)

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile beraber, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlyas Üzüm, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazeteci-yazarlar Ahmet Hakan, Fehmi Koru, Ali Bulaç ve Gülay Göktürk ile duahan ve mevlişanların da aralarında bulunduğu 35 kişinin katıldığı iftar yemeği Ortaköy Feriye Lokantası'nda gerçekleşti.

Çeşitli konularda görüşlerini ve sıkıntılarını dile getiren temsilcilerin ardından söz alan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, yeni anayasa çalışmaları hakkında isteklerini belirtti. "Eğer yeni anayasa Adalet, Eşitlik ve Hürriyet temel alınarak yapılırsa, o zaman kimseye özel hak vermek durumunda kalmazsınız." diyen Özgündüz, çeşitli açılımların yapılmasındansa, herkese eşit hakların verilmesini, adalet karşısında herkesin eşit olmasını, herkesin fikir ve düşüncelerinde hür olması gerektiğini söyledi.

Ali Bulaç ise geçen yıl da iftar yemeğine katıldığını, bu tür yemeklerde toplumun değişik kesimlerinden temsilciler ve kanaat önderlerinin bir araya geldiğini bildirdi. Yemekte her kesimin kendi sorunlarını ifade etmeye çalıştığını söyleyen Bulaç, "Kılıçdaroğlu'ndan, dertlerini, sıkıntılarını Meclis'e götürmesini talep ettiler. Özellikle diyanet sendikacılarının sıkıntıları var. Emeklilikle ilgili sorunları var. Alevilerle ilgili problemler gündeme geldi.Bunların çözülmesi istendi" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.