Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Terör Boğuşması Canımızı Aldı

PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile Nusra Cephesi militanları arasındaki şiddetli çatışmalar vatandaşlarımızın hayatına mal olmaya devam ediyor. 

18 Temmuz 2013
Terör Boğuşması Canımızı Aldı

Suriye'den gelen sınır tanımaz mermi Ceylanpınar'daki 15 yaşındaki Ahmet Gündüz'ün başına isabet etti. Ağır yaralanan çocuk Şanlıurfa'ya sevk edildi. Diğer bir çatışmada Zadi Parkı'nda bulunan Ahmet Ertuğrul, Suriye'den gelen  kurşununla olay yerinde hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye tarafından gelen kurşunlarla 1 kişinin hayatını kaybetmesi 4 kişinin de yaralanmasının ardından, bir sınır karakoluna roketatar mermisi düştü.

Teröriste büyük öfke

Ahmet Gündüz, getirildiği Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Şanlıurfa'ya sevk edildi. Bu sırada hastaneye akın eden vatandaşlar, yaralı gencin durumunun ağır olduğunu öğrenirken, çatışmada yaralanan bir Suriyeli'nin de tedavi için acil servise getirilmesine tepki gösterdi. Yaralı Suriyeli'nin bulunduğu sedye ve ambulansa saldıran öfkeli kalabalıktaki bazı kişiler acil servisin camını kırdı. Gerginlik ihbar üzerine olay yerine gönderilen takviye polis ekiplerinin müdahalesi ile engellendi ve öfkeli kalabalık hastaneden uzaklaştırıldı.

Çatışmaları protesto etmek amacıyla İstasyon Caddesi’nde de toplanan 100 kişilik grupla polis arasında gerginlik çıkması sonucu, polis grubu dağıtırken ilçe merkezinde ve sınır hattında önlemlerini arttırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.