Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD ve Fransa Halep'i Hedef Seçti

Suriye'de "muhalefet" yeni liderini seçmek için tekrar bir araya gelirken, ABD ve Fransa'nın Halep'teki silahlı çetelere daha güçlü silahlar verdiği iddia edildi.  

06 Temmuz 2013
ABD ve Fransa Halep'i Hedef Seçti

Aylardır "lidersiz" bir durumda bulunan Suriye Ulusal Koalisyonu, yeni bir lider seçmek için harekete geçti.

Muhalefetin liderlerinin, koalisyonun içindeki üç kanadı bir araya getirmeye çalıştığı belirtiliyor. Bu üç kanat arasında Müslüman Kardeşler, Suudi destekli bir blok ve Katar'ın adamı olarak gösterilen genel sekreter Mustafa Sabbağ'a bağlı bir grup gösteriliyor.

Liderlik için ismi geçenler ise Suudi Arabistan'la iyi ilişkileri olduğu bilinen Ahmed Carba ve Mustafa Sabbağ. Lider adayları arasında Ahmed Tumeh el-Kadir ile Burhan Galyun'un da var.

Yeni "muhalefet" liderinin önündeki en önemli görevlerden bir tanesi, Batı'nın Koalisyon'u daha ciddi desteklemesini sağlayacak kadar birleşik bir muhalefet bloğu görüntüsü çizmek.

Hedef Halep

Öte yandan, ABD'li ve Fransız yetkililerin, Kusayr düştükten sonra gözlerini diktikleri en önemli yerin Halep olduğu belirtiliyor. Suriye ordusunun Halep'teki ilerleyişini durdurmak için silahlı çetelere anti-tank silahların verildiğini Reuters'e söyleyen ABD ile iyi ilişkileri olan bir "muhalefet" yetkilisi, "Yakında Halep'ten iyi haberler alacağımızı umuyorum. Kimse Hizbullah'ın Kusayr'ı almasına ve Humus'a giden yolu açmasına neden olan zayıflıkları tekrar etmek istemiyor" dedi.

Yine Reuters'e konuşan Batılı bir diplomat, Suudi Arabistan'ın görünürdeki rolüne rağmen, Suriye konusundaki esas büyük oyuncunun eskiye nazaran ABD haline geldiğini vurguladı.

Silahlı İsyancılar Ağır Kayıplara Uğradılar

Suriye güvenlik güçleri dün ve  bugün ülkenin muhtelif bölgelerinde düzenlediği nitelikli operasyonlarda silahlı isyancı gruplarını sayı ve teçhizat yönünden ağır kayıplara uğrattı.

Halep’te Cezaevine Saldıran Silahlı İsyancılar Ağır Kayıplar Verdi

Suriye güvenlik güçleri Halep ve kırsalına düşen Han el-Asel, Menniğ, el-Mansura, Mayer, Raşidiyn, Bustan el-Başa bölgelerinde çok sayıda Silahlı isyancıyı ölü ve yaralı olarak ele geçirirken silah ve mühimmatlarını da imha etti.

Suriye güvenlik güçleri dün öğle saatlerinde terör gruplarının Halep Merkez Cezaevine saldırı girişimlerine karşı koyarak birçok elemanını ölü ve yaralı ele geçirdiğini ifade etti.

Silahlı isyancılara ait aralarında uçaksavar ve ağır silahların da bulunduğu büyük miktarda silah ve mühimmata da el koyuldu.

İdlib ve Kırsalında Terör Yuvaları Hedef Alındı

Suriye güvenlik güçleri  İdlib ve kırsalında terör yuvalarını hedef alması sonucunda çok sayıda Silahlı isyancıyı etkisiz hale getirirken silah ve mühimmatlarına el koydu.

Suriye güvenlik güçleri  Movcera, Kefar Haya, Kefar Şelaya, Cisir el-Şuğur, Mecdeliye, Belşun, Ebu el-Zuhur ve Merkez Cezaevinde teröristlerin yuva ve toplanma merkezlerini hedef alarak çok sayıda silahlı isyancıyı ölü ve yaralı ele geçirip silahlarına da el koyuldu.

Suriye güvenlik güçleri Muarrat el-Numan’daki Kefar Roma, Kefar Nebl, Benniş, el-Mağara, Miriyan, Muterem ve Samis bölgelerinde de çok sayıda silahlı isyancıyı ölü ve yaralı ele geçirdiğini açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.