Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrailli Hakim "Aksa'da Ayin Yapılmalı"

İsrail'in Filistin'i bölme faaliyetlerinin yanı sıra İsrailli Siyonistlerden de ırkçı açıklamalar devam ediyor. 

29 Haziran 2013
İsrailli Hakim

Siyonist emekli bayan hâkim, işgal mahkemesinden Yahudilerin Mescidi Aksa'da ayin yapmalarına izin vermesini ve bunu engelleyen maddelerin kaldırılması için acilen düzenlemeye gidilmesini istedi.

Yahudilerin Mescidi Aksa'da ayin yapamamaları konusunu değerlendiren emekli hâkim Dalia Dorner “Yahudilerin Mescidi Aksa'da ayin yapmalarına izin verilmelidir. Mahkeme bu konuda engelleme yetkisine sahip değildir” dedi.

Siyonist hâkimin bu açıklamalarının, Siyonist parlamentosu Knesset'te Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya girmelerine olanak sağlayacak yeni düzenlemeleri tartıştığı bir döneme gelmesi dikkat çekerken, Filistinli yetkililer, Filistin halkı ve konuya duyarlı uluslararası çevrelere Kudüs'ün El-Halil'deki İbrahim Camii gibi zaman ve mekân olarak bölünmesi konusunda ciddi uyarılarda bulundular.

Bu arada Mescidi Aksa'ya karşı kışkırtıcı tavırlar da sürüyor.

Atzion Dağı Enstitüsü Başkanı Haham Yaaqov Medan, Mescid-i Aksa'da İsrail egemenliğini güçlendirmek amacıyla İsrail iç istihbarat birimi Şabak'ın üst düzey eski yetkililerinden destek aldıklarını açıkladı.

Haham Yaaqov Medan, 27 Haziran Perşembe günü Menahem Begin'in Mirasını Koruma Merkezi tarafından düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Şabak'ın emekli üst düzey yetkililerinin kendilerine Mescid-i Aksa'da İsrail egemenliğini güçlendirmek için Yahudileri Mescid-i Aksa'ya getirmeleri tavsiyesinde bulunduklarını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.