Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Clegg'den Suriye Uyarısı

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, ülkesinin Suriye?ye yönelik herhangi bir askeri müdahale içinde yer almaması gerektiğini söyledi.  

21 Haziran 2013
Clegg'den Suriye Uyarısı

Guardian gazetesinin haberine göre İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Suriye’deki tarafların çatışmalarda kararlı olduğunu belirterek ülkesinin bu çatışmalara dahil olmaması gerektiğini söyledi.

Suriye’ye yönelik bir askeri müdahalenin sonuçlarının zorlu olacağını belirten Clegg, LBC radyosuna verdiği demecinde “Suriye’deki taraflar, çatışmada kararlı, burada iş zor” dedi.

Clegg, geçtiğimiz hafta da muhafazakar Başbakan David Cameron’un Suriye’deki isyancıların silahlandırılması önerisine karşı çıkmıştı.

Guardian gazetesi, İngiliz kabinesinde Suriye’deki isyancıların silahlandırılmasına karşı çıkan tek kişinin Nick Clegg olmadığını çok sayıda kabine üyesinin de Cameron’un silahlandırma önerisine karşı çıktığını yazdı.

Clegg’in Suriye’deki isyancıların silahlandırılması konusuna doğrudan girmediğini hatırlatan Guardian gazetesi, “Ancak Clegg’in sözleri Liberal Demokratların hala bu konuda ihtiyatlı olduğunu gösteriyor” yorumunu yaptı.

Suriye’deki muhaliflere en fazla yardım yapan Avrupa ülkesi olarak nitelenen İngiltere, henüz isyancıların silahlandırılması konusunda somut bir karar almış değil.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.