Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aleviler Köprü İsmini Protesto Etti

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi üyeleri, 3'ncü köprüye, Yavuz Sultan Selim'in adının verilmesini protesto etti. 

10 Haziran 2013
Aleviler Köprü İsmini Protesto Etti

Mersin Cem Evi bahçesinde bir araya gelen yaklaşık 200 kişinin protesto eylemine CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı da katıldı.

3'üncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesi kararını protesto eden Alevi'ler, "50 bin Alevi'yi katleden Yavuz'un ismini 3'ncü köprüye vererek ne yapmak istiyorsunuz?" diye sorarak tepki gösterdi.

Eylem sırasında sloganlar atıldı. İnşa edilecek köprünün resmini çizdiği ve üzerine 'Kanlı Yavuz Köprüsü' diye yazdığı pankart dikkat çekti.

Eylemde konuşan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Suat Yıldız, Padişah Yavuz Sultan Selim'in tahtta olduğu sürece yüzünü hiç batıya çevirmediğini, Ortadoğu'da Müslümanlarla savaştığını öne sürürek şunları söyledi:

"İktidarda kalmak ve saltanatını devam ettirmek için kardeşlerini bile acımadan öldürmüştür. Tarih bunu doğrulamaktadır. 50 bin Alevi'yi katleden Yavuz'un ismini 3'üncü köprüye vererek ne yapmak istiyorsunuz? Ne anlatmaya çalışıyorsunuz?

Bu tutumu utanç verici bir politika olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Yavuz ismi üzerinden çatışma yaratmak istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. 3'üncü köprüye verdiğiniz Yavuz ismini bir an önce geri alın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.