Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye'de İsyancılar Şiileri Hedef Aldı

Suriye'de silahlı isyancılar yine sivilleri hedef aldı. 

09 Haziran 2013
Suriye'de İsyancılar Şiileri Hedef Aldı

İsyancılar, Şiilerin yaşadığı Halep'in Nubul kasabasına roketlerle saldırdı.saldırıda bir aile bireylerinin bazıları hayatını kaybederken, bazıları da yaralandı.

Nubul ve Zehra  kasabaları bir yıldan beri isyancıların  kuşatması altında bulunuyor ve gönüllü halk birlikleri uzun süredir isyancıların şehirlerine girmesine  engel olmakta ve direnmekteler.

Kanitre kırsalında bulunan Han Ernebe Bölgesinde, bombalı saldırı yaşandı. Saldırı sonucu bazı siviller yaralanırken, maddi hasar meydana geldi.

Şam'ın farklı bölgelerinde silahlı isyancılarla girilen çatışma devam ediyor.

Şam kırsalında bulunan, Babila, Haresta, Han Şeyh, Dareyya ve Duma Bölgelerinde girilen çatışmada yüklü miktarda ağır savaş silahları ele geçirilirken, çok sayıda silahlı isyancı öldürüldü.

Güvenlik güçleri, Mennig Havaalanı, Halep Merkez Hapishanesi, Şeyh Maksud, Leyremun ve Han el-Asel Bölgelerinde isyancılara ait sığınakları tespit ve imha etme operasyonları devam ederken şimdiye kadar çok sayıda isyancı etkisiz hale getirilirken, cephaneliklerine el konuldu. Akü fabrikası yakınlarında, taramalı tüfekler, silahlar, cephanelik malzemeleri ve uçak savar bulduklarını bildirdi.

Halep-İdlib yolu üzerinde sivillerin yolunu kesip mallarını gasp eden bazı silahlı isyancılar öldürüldü.

Güvenlik güçler, Anedan, Mayer, Ziyaret ve Menning Bölgelerinde isyancılara ait sığınakları tespit ve imha ederken, çok sayıda silahlı isyancıyı da etkisiz hale getirdi.

Halep'in Hurbat Martin Bölgesinde isyancılara ait sığınaklar tespit ve imha edildi. Operasyonda çok sayıda isyancı öldürüldü.

Neyreb Bölgesinde, aralarında yabancı uyruklu teröristlerin de bulunduğu silahlı isyancılar etkisiz hale getirildi.

Sermin, Tel Deynit, Beşlamun, Madajin, El Şağr ve Aliye Bölgelerinde çok sayıda isyancı öldürüldü.

Humus'ta düzenlenen nitelikli operasyonda, İbranice yazıların bulunduğu kimyasal başlıklı füzeler bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.