Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Alman İstihbaratının Esad Yorumu

Schindler, Esad rejiminin Suriye'de üstünlük sağlamaya başladığını belirtti. 

07 Haziran 2013
Alman İstihbaratının Esad Yorumu

Alman İstihbarat Teşkilatı şefi, Suriye Cumhurbaşkanı Beşer Esad rejiminin son iki yıldır hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu ve muhtemelen bu yılın sonunda ülkenin güney yarısını tekrardan ele geçireceği tahmininde bulundu.

Der Spiegel’in aktardığı göre, Gerhard Schindler, özel bir grup politikacı ile yaptığı toplantıda grafik ve harita kullanarak “Esad’ın askerlerinin ikmal hattına tekrardan sahip olduğunu ve yeterli sayıda silahın ve diğer materyallerin teminini garanti altına aldığını gösterdi.”

Schindler, “çok zor olduğu kanıtlanmış olan tank ve askeri uçaklar için yakıt tedariki, bir kez daha mümkün olmuştur. Bu yeni durum Esad birliklerine, aniden gerçekleşen isyancı saldırılarıyla baş etme olanağı ve hatta geçmişte kaybettikleri pozisyonları geri alma olanağı sağlıyor” dedi.

Alman basınında yer alan haberlerde daha önceleri yaptığı açıklamalarda Esad rejiminin 2013 yılı başlarında düşeceğini açıklayan Alman İstihbarat şefinin, bu yönde bir gelişme olmayınca Mayıs ayı başında gizlice Suriye'ye gittiği ve Suriye istihbaratı ile ilişkileri geliştirmek adına bir dizi adım attığı iddia edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.