Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Muhri: "Hz. Ali (as) En Yüce Şahsiyetlerdendir"

İmam Ali Camii tarafından düzenlenen, Türkiye'nin en büyük amfiteatrı olan Arena Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen İmam Ali (as) Doğum Günü'ne katılan Ayetullah-ul Uzma Musevi Erdebili'nin Temsilcisi Seyyid Muhammed Bagır Muhri, Ayetullah Erdebili'nin selamlarını ileterek konuşmasına başladı. 

30 Mayıs 2013
Muhri:

Bismillahirrahmanirrahim  

Allaha hamdu sena  Peygamber'ine salatu selamdan sonra ,selam olsun Hz. Hatemul Enbiya’ya, selam olsun Kabe’nin mevlidi Ali  Murtaza’ya.

İmam Ali(as)’ın mübarek ve kutlu doğum günü dolayısıyla, tüm muttaki ve imanlı Müslümanlara tüm dünya ehlibeyt dostlarına özellikle de bu mecliste bulunan sizlere tebrik arz ediyorum. Şia camiasının büyük taklit mercilerinden birisi olan bir taklit merciimizin de selamını  ve sevgi muhabbetini sizlerin huzurunuza sunuyorum.

Meclisimizde bulunan sizlere Şia camiasının seçkin taklit mercilerinden H.Şeyh Abdulkerim  Musavi  Erdebili'nin sıcak selamlarını sunuyorum. Hz. Ayetullah Musevi Erdebili sizlerin burada büyük bir kutlama programı İmam Ali (as) doğum gününü kutluma programı bilgisini alır almaz kendileri bu mecliste temsil edilmek üzere beni görevlendirdiler ve bana şöyle bir emir buyurdular; ben bu meclise katılan her biriniz için bu meclisin tertiplenmesinde emeği geçenlerin her birisi için ve özellikle de sevgili kardeşim Hz. Huccetül İslam vel Müslimin Selahattin Özgündüz için tek tek dua etmekteyim.

İmam Ali (as)'ın doğum günü meclisi olması münasebeti ile müsade ederseniz birkaç dakika da bir iki tane noktayı arz etmek istiyorum. Bu tür şahsiyetlerin tanıtılması esnasında ilk yapılması gereken iş öncelikle Allahın o konuda ve o şahıs hakkında ne dediğine bakmaktır.İkinci olarak Peygamber ne söylemektedir.
İslam Aleminin düşünürleri  filozofları ve fikir adamlarının, alimlerinin o şahıs hakkında ne söyledikleri  önemlidir.

İmam Ali (as) hakkında Allah-u Teala’nın buyurduğu ayeti kerimede Allah buyuruyor ki; "Ey Peygamberimiz küffar yani kafirler senin Peygamber olmadığını söylüyorlar, sen o kafirlere de ki; benim Peygamber olmamam nasıl mümkündür? Halbuki benim iki tane şahidim vardır. Risaletimin birinci şahidi Hz. Hatemül Enbiyanın diliyle, peygamberin diliyle Allahu Teala, ikinci şahidim kitap ilminin tamamını yanında bulunduran şahıstır."

İslam aleminin tüm müfessirleri, tefsircileri yada yüzde doksanına yakın olan bir rakam kitap ilmini yanında bulunduran şahısın Ali İbni Ebu Talib olduğunu belirtmiştir.

Bu ayetten alınacak netice ve sonuç; Hz. Peygamberin Risalet şahidi olarak, İmam Ali (as) vurgulanmaktadır.

Ali (as)'a sordular; "Senin Kuran-ı Kerimde en büyük menkıben nedir?" İmam Ali (as) az önce tilavet etmiş olduğumuz ayeti işaret ettiler.

Adres olarak Ra'd Suresi'nin son bölümün de bu ayetin altında ifade etmiştir.

Az önce bahsettiklerim, Allah’ın görüşleridir. Hz. Hatemul Enbiya'nın görüşlerine gelince, "Kim Ademi kararında görmek isterse, Kim Hz. Nuh’u sabrında görmek isterse, Kim Hz. İbrahim’i selametinde görmek isterse , Kim Hz. Musa’yı zorluklarında görmek isterse, kim Hz. İsa’yı takvasında ve zühtünde görmek isterse bunların tümünün toplamı olarak Hz. Ali (as)'a bakması yeterlidir.

Bir görüşte İbni Ahmet'den söyleyeceğim. "Herkesin Ali’ye muhtaç oluşu, Alinin hiç kimseye muhtaç olmaması, İmam Ali (as) ‘ın herkesin üstünde olduğunun delilidir.

Tüm dünya vahdet taraftarlarına Hz. Ali Şialarına meclis de bulunan siz necip aziz Türk milleti Ehlibeyt dostlarına selam olsun gözünüz aydın olsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.