Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Askerini Eleştirmek Suç Sayılacak

İsrail Meclisi'nde görüşülen bir yasa tasarısında, İsrail askerlerine yönelik her türlü eleştiriyi suç kapsamına alacak yeni düzenlemeler öngörüldü. Tasarı, Likud Partisi ve İşçi Partisi tarafından da destekleniyor.  

25 Mayıs 2013
İsrail Askerini Eleştirmek Suç Sayılacak

İsrail'de yayımlanan Jerusalem Gazetesi'nin haberine göre İsrail Meclisi, ordu mensuplarına kendilerine yönelik her türlü eleştiriye karşı dava açma hakkı tanıyan yeni bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü meclis gündemine getirilen ve "Cenin-Cenin" adı verilen yasa tasarısında, İsrailli askerlere yönelik her türlü "lekeleme" girişimine karşı dava açılabilecek.

Yasa tasarısının, "iftira ve karalama" konularıyla ilgili mevcut yasada değişiklik yapma amacı taşıdığı belirtiliyor. Likud Partisi ve İşçi Partisi de tasarıyı destekleyenler arasında.

Yasa tasarısının "Cenin-Cenin" ismiyle anılması, Filistinli yönetmen Muhammed Bakri'nin 2002 yılında çektiği ve işgalci İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği mezalimi anlatan aynı isimli belgesele gönderme yapıyor.

Tasarı yasalaşırsa, işgal ordusuna dair her türlü eleştirinin suç kapsamında değerlendirilmesinin yolu açılmış olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.