Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İhvan'dan Mısır Güvenlik Güçlerine Tepki

Tahrir meydanındaki göstericilere saldırılıp 35'den fazla göstericinin katledilip 2000'i aşkın göstericinin de yaralanmasına İhvan tepkisi. 

22 Mayıs 2013
İhvan'dan Mısır Güvenlik Güçlerine Tepki

Mısır İhvan-ı Müslimin Hareketi'nin siyasi partisi olan Özgürlük ve Adalet Partisi, Mısır güvenlik güçlerinin saldırılarına sert tepki göstererek, katillerin cezalandırılmasını ve halktan özür dilenmesini istedi.

Sivil ve barışçıl gösterilerin anayasal bir hak olduğunu, ve diğer insanlara zarar vermedikleri sürece bunarla müdahale edilmemesi gerektiğini belirten Özgürlük ve Adalet Partisi şu açıklamayı yaptı:

1. Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi şuan ülkeyi yönetiyor ve de göstericilere karşı işlenen suçları araştırmak da, suçluları hâkim karşısına çıkarmak da onların görevidir.

2. Hükümet, genelde Mısır halkından, özelde ise göstericilerden, uyguladığı şiddetten ötürü özür dilemelidir.

3. Tüm siyasi grupları ve ulusal güçleri, devrimi ve getirilerini korumaya çağırıyoruz. Ayrıca, parlamento seçimleri ile sonuçlanacak olan siyasi sürecin engellenmesine de izin vermemeliyiz.

4. Tüm göstericileri, toleranslı davranmaya, kamu varlıklarını korumaya ve de devrimi engellemeye çalışanların farkında olmaya davet ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.