Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rusya S-300'leri Suriye'ye Ulaştırdı

Al Quds Al Arabi gazetesinin verdiği habere göre Rusya S-300 Hava Savunma Füze sistemlerinin büyük bir kısmını yetiştirilmiş personel ile birlikte Suriye?ye teslim etti.  

16 Mayıs 2013
Rusya S-300'leri Suriye'ye Ulaştırdı

Haberi Suriye Ordusundaki kaynaklara dayandıran gazete ; füze savunma sistemlerinin ordu elinde ve güvende oldugunu belirtti.

Patriotlara göre oldukça gelişmiş olduğu belirtilen füzelerin Beşar Esad ve Suriye için oldukça önemli olduğunu vurgulayan siyasi analistler; dış müdahelenin bundan sonra neredeyse imkansız olduğunu ifade ettiler.

En son 1 hafta önce Rus Dışişleri bakanı Lavrov da Suriye ile silah ticaretinin anlaşmalarına uygun olarak devam ettiğini ifade etmişti.

S 300 ÖZELLİKLERİ :

200 Rampanın yerleştirildiği Suriye’de her bir rampa şu özelliklere sahip :

Ağırlık: 1500 kg
Uzunluk: 7,1 m
Etkili menzil 200 km

Yakın zaman önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'yle imzalanan S-300 füze savunma sistemi anlaşmasının yakında yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

Ayrıca, Lavrov: "Suriye'ye vereceğimiz silahlar, savunma amaçlıdır. Hava saldırılarına karşı kendisini korumayı hedeflemektedir" açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.