Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yeral: Alevi-Sünni Kardeşliğini Bozamayacaklar

Evine yönelik saldırıyla ilgili konuşan Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral "Kimse Alevi-Sünni kardeşliğini ve barışı savunmaktan bizi vazgeçiremez" dedi. 

03 Mayıs 2013
Yeral: Alevi-Sünni Kardeşliğini Bozamayacaklar

Yurtdışı programından dönen Ali Yeral Hatay'da sevenleriyle buluştuğu toplantıda, evine yapılan saldırı ve kendisine bırakılan "Sizi mahvedeceğiz, canınızı yakacağız" yazılı notla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tuzakları bozmaya devam edeceğiz

Yaşananlara rağmen sağduyu ve hoşgörünün ön planda olması için yanında bulunan vatandaşları uyaran Yeral, hiç kimsenin provokasyonlara gelmemesi gerektiğini belirterek "Karanlık güçlerin en büyük emeli Alevi-Sünni kavgası çıkarmaktır. Bu oyunları şimdiye kadar bozduk bundan sonra da bozmaya devam edeceğiz. İnşallah sorumlular hak Bizler o kadar doğru bir yoldayız ki, karanlık hedef sahipleri bizi hedef alıyorlar" dedi.

Faillerin yakalanacağına inanıyorum

Daha önce de tehditlere ve hakaretlere uğradıklarını ancak ilk defa fiili bir saldırıyla karşılaştıklarını belirten Ali Yeral, "Şimdiye kadar bunları görmezden geldik. Şu an karanlık güçler, teröristler ve karanlık yarasalar, sözden fiiliyata geçmiş durumdalar" dedi. Yeral, bu olayın faillerinin en kısa sürede yakalanacağına inandığını belirtti.

Suçumuz barışı, birliği savunmak mı?

Kardeş kanı akmasın diye çok bedeller ödediklerini, bu vatanın, bayrağın ve Mustafa Kemal Atatürk'ün sahipleri olduklarını vurgulayan Yeral: "Biz kimseye zarar vermedik, her zaman mazlum insanların yanında yer aldık. Suçumuz Alevi-Sünni kardeşliği için, Suriye ile Türkiye'nin savaşmaması için didinmek mi? Milli birlik ve beraberliği savunmak mıdır? Eğer bu suç ise, evet bu suçu işledik ve ölümüne kadar işlemeye devam edeceğiz" dedi.

Hatırlatalım ki, EHDAV Başkanı Ali Yeral'ın Antakya'daki evine kimliği belirsiz kişiler saldırmış ve tehdit notları bırakmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.