Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Fatıma (as) İçin Ne Dediler?

Zehra Ana Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Hz. Peygamber Efendimizin sevgili kızı, cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma (sa) 1442. doğum yıldönümü töreninde yayınlanan video-klipte çeşitli kesimlerden önemli isimler "Hz. Fatıma (as) sizin için ne anlam ifade ediyor?" sorusuna şu karşılığı verdiler: 

30 Nisan 2013
Hz. Fatıma (as) İçin Ne Dediler?

Prof. Dr. İzzettin Doğan -CEM Vakfı Onursal Başkanı
Hz. Fatıma sadece Müslüman kadınlar için değil bütün kadınların en ulusu, en örnek alınması gereken kişiliktir. Hz. Ali’nin iki cihada eşi, Hz. Muhammed (saa)’in göz bebeği, önünde kalktığı ulu büyük şahsiyet olarak görmek lazım. Fatıma ana bütün Müslümanların anası olan bir kimliktir. Onun isminin geçtiği her yerde insanlar ayağa kalkmalı, sevgi saygı göstermeli ve hedef olarak ona her anlamda onun değerler silsilesine yaklaşmak olmalıdır. Çocukların eğitiminde de Fatıma ana bir nirengi noktasıdır.

Doç. Dr. Rahmi Yaran -İstanbul Müftüsü
Peygamber efendimiz onun için “Fatıma benden bir parçadır, onu üzen beni üzer” buyurmutur. Hz. Fatıma validemiz Müslüman kadınlar için en güzel örnektir. Onun yaşayışı bir anne olarak, bir evlat olarak, bir eş olarak onun hayatı özellikle Müslüman hanımla için en güzel örnektir. Aile hayatı itibariyle de daima bir örnek olarak önümüzde durmaktadır.

Hasan Karabulut - Cabir Başkanı
Hz. Fatıma (sa) özünde Nübüvvetin, risaletin mutluluğunu sağlayan, peygamberin yüzünü güldüren, peygamberimizin deyimiyle peygamberin annesi,  imametin annesi ve bütün müminlerin annesi konumunda olan bir şahsiyet ve bir değerdir. Hz. Fatıma Kur’anın ruhudur, nuru, özü ve hakikatidir. Fatıma Kur’anın âleme yansımasıdır. Böylece Fatıma (as) aslında yaratanın kâinata sunduğu en büyük nimettir. Peygamber kadar, Ali kadar, evlatları kadar bu âleme, insanlığa faydası ve yararı dokunmuştur.

Prof. Dr. M. Akif Aydın –İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı
Hz. Peygamberin sadece Allah’ın mesajını biz Müslümanlara iletmesi noktasında değil, örnek bir Müslüman’ın nasıl olması gerektiği hususunda son derece bizin dinimizde önemli bir yeri vardır. Onun aile hayatı bizim için örnektir, dini yaşayışı bizim için örnektir. Hz. Fatıma Hz. Peygamberin en sevgili kızıdır. Hz. Fatıma Müslüman kadının her zaman onurunu temsil etmektedir. Dikkat edilirse Müslümanlar nikâh dualarında Hz. Fatıma’yla Hz. Ali arasındaki muhabbeti kendilerine örnek olarak sunmuşlardır. Hz. Peygamberle Hz. Hatice arasında, Hz. Ali ile Hz. Fatıma arasında ki muhabbet bizim için daima örnek olmuştur.

Hasan Çıkar/ Mevlevi Dedesi
Fatıma annemizi sevmek peygamberimize en büyük sevgi ve saygıdır. Peygamberimizin yüce nesli Fatıma annemizden zuhura gelmiştir. Hz. Fatıma bizim için her iki cihanda da başımızın tacıdır.

Ayşe Böhürler- Gazeteci
Hz. Fatıma Müslüman kadın için en güzel örnektir. Hz. Fatıma’nın çocukluğu peygamberimizin en çileli günlerinde geçmiş, müşriklerin peygamberimize eziyet etiği dönelmede onun kurtarıcısı olmuştur. Hicrette,  daha sonra Medine’de İslam’ın parlak günlerine tanıklık etmiş, peygamberimizin irtihalinden sonra da çok kısa bir zaman yaşamıştır. Ona ilk kavuşan kişi olmuştur. Ben bir Müslüman kadın olarak her şeyden önce onun mütevazılığini örnek alırım. Hayatı boyunca mütevazılıkten, sadelikten uzaklaşmadığını görürüz.  Hiçbir imtiyaz talep etmemiş, hiçbir imtiyaza da sahip olmamış her sıradan Müslüman kadın gibi yaşamıştır. Bundan da hiç şikâyet etmemiştir. Onun örnekliği hep devam edecektir.

Av. Sinan Kılıç- CAFERİDER Başkanı
Hz. Fatıma dünyada hiçbir insana nasip olmayan özellik ve hasletlere sahip bir insandır. O elemlere rahmet olan bir peygamberin kızı, Kur’anı  natık olan şah-ı velayet Hz. Ali’nin eşi, cennet gençlerinin efendileri olan Hz. İmam Hasan ve Hz. İmam Hüseyin (as)’in anneleridir. Bu özellik hiçbir insana nasip olmamıştır. Hz. Peygamber Hz. Fatıma için: “Geçmiş ve gelecek bütün kadınların en üstünüdür” buyurmuştur. Ne mutlu onların yolundan gidenlere.

Ahmet Hakan Coşkun- Gazeteci
Hz. Fatıma hayatıyla, bize bıraktığı mirasla tüm insanlığın örnek alması gereken çok önemli bir şahsiyettir. Özellikle kadınların ondan alacakları çok büyük örnekler var. Hz. Peygamberin soyu ondan devam etmiştir, kendisine selam olsun diyoruz.

Dr. Resul Abdullahi- El- Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi
Hz. Fatıma için Hz. Peygam şöyle buyurmuştur: Eğer iyilik ve güzellik bir şahıs olmak isteseydi, o mutlaka Fatıma olurdu; oysa Fatıma ondan daha üstündür. Kızım Fatıma soy, yücelik, keramet ve bağış bakımından yeryüzündeki insanların en üstünüdür.”
Yine peygamberimiz: “Allah’ın gazabı Fatıma’ın rızasıdır, Allah’ın rızası Fatıma’nın rızasıdır. Onu sevindiren beni sevindirir, onu üzen beni üzer buyurmuştur.

Doç. Dr. Gülgün Uyar- M.Ü.İ.F İslam Tarihi Ana Bilim Dalı
Hz. Fatıma validemiz Hz. Peygamberin lafzı üzere babasının sırrıdır. Fatıma babasının da anasıdır. Peygamberimiz buyuruyor ki ben Fatımaların çocuğuyum. Biz asırlardır bu nesle selat ve salam ediyoruz. Bu soyun anası Fatıma validemizdir. Bu zürriyetin anılmadığı bir selavat tam bir selavat değil, onlara selavat getirilmeyen namaz da tam bir namaz değildir. Ehli beyt Peygamberimize Allah tarafından verilmiş bir lütuf ve hediyedir. Onlar bize Peygamberimiz tarafından iki büyük emanet olarak bırakılan Kur’an ve ıtretin kendileridir. Hz. Fatıma’ya selam ve selam ediyoruz.

Mehmet Kemal Aydın – Hukukçu
Hz. Fatıma annemiz öncelikle bizim anamızdır. On iki imamın hatta bütün peygamberlerin anasıdır. Kur’anı Kerim’de Ahzap suresi dikkatlice incelendiğinde onun ne kadar büyü bir makama sahip olduğu görülecektir. Hz. Fatıma’yı anlamak için şu hadisi kudsi’yi anlamak yeterli olacaktır. Allah buyuruyorku: “Ya Muhammed! Sen olmasaydın Ali’yi , Ali olmasaydı seni, Fatıma da olmasaydı hiç birinizi yaratmazdım” buyurmuştur. Hz. Fatıma vahiy evinin kızı, cennet kadınlarının hanımefendisidir.

Gülay Odabaş-Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanı
Hz. Fatıma biz alevi kadınlar için ulu bir şahsiyettir. Onun yeri ve konumu çok değerlidir. Hz. Peygamber efendimizin kızı ve Ehli Beytin anasıdır. O aydınlığın ve güzelliklerin sembolüdür. Hz. Peygamber efendimiz sefere gittiğinde ve döndüğünde ilk uğradığı yer Hz.Fatıma annemiz yanı olmuştur.  Bu davranış büyük bir mesajı bize anlatmaktadır. Hz. Fatıma gösterilen bu davranışlar o günün Arap toplumu için de büyük bir mesajdı.

Maarif Aliekberov- St. Petersburg Ehlibeyt Cemiyeti
Biz onun nurluyla nurlandık, biz onu her zaman örnek aldık. Bütün annelerimize ve bacılarımıza tavsiyemiz o yüce şahsiyeti örnek alarak onun ahlakıyla ahlaklansınlar. Çünkü mutluğunu, saadetin ve kurtuluşun adresi Hz. Fatıma annemizdedir diyoruz.

Dilek  Karagöz- Cem Vakfı Basın Yayın Halkla İlişkiler Sorumlusu
Ana Fatıma, Fatma anamız, inancımızın annesi, Hz.Hasan ve Hz. Hüseyin’in anasıdır. Bu gün dahi bize sembol ve önder olan, inancı için boyun eğmeyen serdar. Ana Fatıma’ya selam olsun…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.