Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Salihi: "İran Ev Sahipliği İçin Hazır"

Mısır Cumhurbaşkanı?nın önerisine işaret eden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, İran?ın Suriye dörtlü barış komitesine ev sahipliği yapamaya hazır olduğunu bildirdi. 

29 Nisan 2013
Salihi:

Tahran’da Gine Bisao Dışişleri Bakanı ile görüşmesinden sonra basın toplantısı düzenleyen İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, bir Mısır heyetinin İran’ı ziyaret etmesi sorusuna, İran, Türkiye ve Mısır arasında Kahire’de yapılan toplantıya işaret ederek, bu toplantıda Mısr Cumhurbaşkanı Mursi’nin verdiği Suriye öneri hususunda genel görüş birliği sağlandığını hatırlattı.

Bu toplantıdan sonra telefonla yapılan istişarelere işaret eden Bakan Salihi, Mursi’nin önerisinin en kısa zamanda gerçeleşmesi için çalışmalara hız verilmesi gerektiğini zira Suriye'de her gün pek çok suçsuz insan hayatını kaybettiğini dile getirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, İran, Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan’dan oluşan dörlü komite kapsamında Dışişleri bakanları düzeyinde oturum gerçekleşeceğini açıkladı.

Salihi, İran’ın Suriye dörtlü komitesine ev sahipliği yapamaya hazır olduğunu bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.