Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CABİR'den Kur'an ve Ehlibeyt Semineri (Foto)

Dünya Caferi Alimler Birliği tarafından düzenlenen Kur'an ve Ehlibeyt Yolu Semineri'ne Ehlibeyt ulemasının katılımı yoğun oldu. 

01 Nisan 2013
CABİR'den Kur'an ve Ehlibeyt Semineri (Foto)

CABİR'in daveti üzere ülkemizin Kars, Iğdır, İzmir, Ankara, Bursa, Kayseri, Manisa, Niğde şehirlerinden birçok alim ve İran İslam Cumhuriyeti Kum İlim Havzası'ndan Ayetullah Muhammed Hüseyin Kazvini ve beraberindeki heyetin teşrif ettiği toplantıda alimler birçok konuda istişarede bulundular.

Seminer gündemine dair görüştüğümüz CABİR Başkanı H. Ş.Hasan Karabulut bizlere şunları aktardı:

"Pazar günü başlayan ve Çarşamba günü son bulacak olan semineri, gün içerisinde toplamda 4 oturum şeklinde gerçekleştirilmekteyiz. İki oturum öğle namazı öncesi ve iki oturum öğle namazı sonrası olarak planlanan seminere Ehlibeyt alimlerimizin katılımı yoğun oldu.

Hepimizin bildiği üzere, çağımız internet ve teknoloji çağıdır, bu çağda bilgiye en hızlı ve kolay ulaşmanın yolları aranmaktadır. Günümüzde İslami eserler birçok kişi ve kurum tarafından belirli başlıklar altında toplanmış, tanzim edilmiş ve düzenlenmiştir. Bu eserlerin toplamına baktığımızda 250 bin cilt gibi büyük bir rakam görmekteyiz. Bunlardan daha kolay yararlanmanın ve bu bilgilere daha kolay ulaşmanın yolları araştırılmakta ve açıklanmaktadır.

Ben CABİR Başkanı olarak ülkemizde Ehlibeyt mektebinin merkezi olan Zeynebiye ve bu uyanışın bütün ülkemize yayılmasında, yaşatılmasında büyük hizmeti olan tüm ulemamıza ve bu hareketin önderi olan, toplumumuzu hedef noktasında belli bir noktaya getiren Hüccetül İslam Sayın Hacı Şeyh Selahattin Özgündüz'e teşekkürlerimi sunuyorum."

Kur'an ve Ehlibeyt Yolu Semineri'nin, Camiat'ül Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Resul Abdullahi tarafından takdir edildiğini bildiren Karabulut,  üniversitenin mesajını şu şekilde aktardı:

"CABİR tarafından düzenlenen bu önemli seminer bir ilktir ve biz Camiat'ül Mustafa Üniversitesi olarak desteklemekteyiz."

Seminer ile ilgili detaylı bilgiler önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.